Animals de companyia

Fer de la necessitat virtut és quelcom molt teatral, i en el cas d’Animals de companyia, ho van portar a les seves darreres conseqüències. Que cap teatre ens estrena l’obra? Doncs l’estrenarem a un pis particular. Que ni així? Doncs farem una gira de pis en pis per tot el territori i ho convertirem en la nostra marca de la casa. I així, quinze mesos després, han aconseguit allò a què aspira tota companyia teatral: estrenar en un escenari.

Si ha aconseguit aquesta fita (viatjar de pis en pis per l’efecte del boca orella) és perquè l’obra té, sens dubte, molta qualitat. Però sobretot perquè té una gran capacitat per emocionar. A Animals de companyia els sentiments estan a flor de pell i es viuen amb una intensitat increïble. Els actors es deixen la pell a l’escenari i si, com jo, teniu la sort de veure-la des de la primera fila, sereu testimonis de com se’ls omplen els ulls de llàgrimes en més d’una escena. De com es miren. De com estan a escena amb cada cèl·lula del seu cos. Us asseguro que el repartiment d’Animals de companyia (Eduard Buch, Mercè Martínez, Jacob Torres, Miriam Tortosa i Martina Tresserra) és un dels més compenetrats i entregats que he vist darrerament sobre un escenari. No pots deixar de mirar ni d’implicar-te en tot el que els succeeix, i et fan riure o t’encongeixen el cor amb la mateixa facilitat i naturalitat. Magnífics.

Pel que fa al text, compta amb una premissa original i ben portada i uns personatges entranyables, divertits i molt ben treballats. Fuig dels arquetipus plans que es poden esperar d’una comèdia i això s’agraeix. L’únic però que li poso és el ritme. Malgrat que les escenes estan ben confegides i l’equilibri entre els gags esbojarrats i les escenes més íntimes està molt ben portat, el ritme general és força irregular, amb situacions que s’allarguen massa en alguns moments (cosa que em va fer plantejar-me si el text havia estat “allargat” per a l’estrena al teatre).

Vaig gaudir molt amb Animals de companyia, vaig riure, em vaig emocionar i vaig veure unes interpretacions meravelloses. Què més pots demanar?

Animals de companyia – Autor i directora: Estel Solé. Repartiment: Eduard Buch, Mercè Martínez, Jacob Torres, Miriam Tortosa i Martina Tresserra. Sala: Club Capitol. Data: 28/02/2015.

Comparteix aquesta entrada a:

2 Comments

  1. Pingback: Petits monstres - Somnis de teatre

  2. Pingback: Volem anar al Tibidabo - Somnis de teatre

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.