Catalunya triomfant o rellotge sense agulles

Les peces curtes de cabaret creades per l’autor alemany Karl Valentin són tot un clàssic, especialment a les escoles de teatre, perquè permeten explorar camins tan interessants com són l’humor absurd, la tècnica de clown o la improvisació partint d’un textos reals, interessants i, per què no dir-ho, ben parits.

A Catalunya triomfant la compania La Virtuosa parteix de la feina de Karl Valentin per donar forma a un espectacle original que combina alguns dels seus esquetxos més coneguts amb d’altres sorgits d’improvitsacions i reflexions entorn a una pregunta que, ara mateix, és de rabiosa actualitat: com som els catalans?

Set clowns tancats a una mena d’aula d’estudi amb senyeres i un piano ens acompanyaran en aquest viatge d’autodescobriment amanit amb grans dosis d’ironia i humor físic. El muntatge té un ritme excel·lent basat en dos eixos fonamentals: l’evident complicitat del repartiment i una gran habilitat en la creació de l’espectacle, tant en la tria dels continguts com en l’ordenació. És complicat donar unitat i ritme a un conjunt d’esquetxos i, en aquest cas, La Virtuosa ho clava, i fa que l’espectacle passi volant.

Catalunya triomfant busca fer-nos riure amb un tema que, a aquestes alçades, comença a tenir cada vegada menys gràcia, i la veritat és que ho aconsegueixen amb escreix. Gran mèrit per aquesta companyia acabada de nèixer. Llarga vida!

 

Catalunya triomfant o rellotge sense agulles
Idea original, direcció i dramatúrgia: Thomas Sauerteig. Basat en textos de Karl Valentin. Intèrprets: Roger Bosch, José Luis Campanario, Clàudia Cruces, Núria Frías, Clara Lloret, Laura Porta i Crisal Rodríguez. Il·luminació i so: Lluís Serra. Producció: Cia. La Virtuosa (Col·legi del Teatre).

Sala: Teatre del Raval. Data: 19/11/2015. Fotografia: (c) Dolors Pena.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.