Liza Minnelli és una d’aquelles artistes totals que no només canta, balla i interpreta, sinó que, a més, té una personalitat i un carisma que la fan autènticament incomparable. És per això que cal tenir molta valentia i seguretat per proposar un espectacle/recital sobre la seva figura, perquè ja se sap que les comparacions són odioses.

Però Virgínia Martínez no només se’n surt sinó que demostra que ella també té personalitat i carisma propis. Amb la seva veu intensa i plena de matisos desgrana un repertori molt interessant de peces de Liza. I la tria no està feta a l’atzar ni pensant en si les cançons són conegudes o no. La seqüència de peces dibuixa una biografia del personatge des de la seva infància i ens parla de les alegries de l’escenari, dels desencisos, dels problemes i de la vida, amb la música i les lletres de Liza.

A l’ambient acollidor del Maldà, i amb només un piano com a companyia, Virginia Martínez encadena una cançó amb una altra sense dir cap més text, però explicant-nos la història amb la seva interpretació i les lletres triades (que s’entenen de meravella, si saps anglès, perquè té una dicció magnífica).

Close to Liza és molt més que un concert o un recital, és un espectacle que commou i emociona, que ens fa sentir. Gaudir d’una intèrpret com Virginia Martínez a menys d’un pam és un luxe que ningú (i especialment cap fan del musical) hauria de perdre’s. Una experiència que posa la pell de gallina i fa pujar llàgrimes als ulls.

Tornarà al Maldà a partir del 10 d’abril. Feu-li un forat a l’agenda.

 

Close to Liza

Veu: Virgínia Martínez. Piano i direcció musical: Dani Campos. Direcció artística: Xavi Casan. Disseny cartell: Kii Arens.

Sala: El Maldà. Data: 27/02/2017.

Comparteix aquesta entrada a: