El Festival Píndoles es consolida en la seva segona edició

Els passats dies 3 i 4 de juny va tenir lloc la segona edició del Festival Píndoles. Després de l’èxit de l’any passat, tan artístic com de públic, l’incògnita era descobrir si el festival podria estar a l’alçada de si mateix.

I la resposta és un sí rotund. En només dues edicions el festival s’ha consolidat com una gran cita (micro)teatral capaç de presentar una oferta de textos atractiva i de qualitat, i capaç d’atraure un públic heterogeni i amb ganes de passar-s’ho bé. De fet, enguany van esgotar totes les entrades de dissabte i va faltar ben poc perquè ho fessin també les de divendres. Aquesta és l’autèntica prova del cotó, però, de fet, només calia veure l’entusiasme, la dedicació i les ganes de l’Aina Bujosa, la Giulia Poltronieri i el David Barrera, organitzadors del festival i uns autèntics “currantes”, per saber que tot plegat aniria com la seda.

Jo, que aquest any no vaig haver de fer de jurat (responsabilitat que va recaure en Adrià Aubert d’El Maldà, Roser Blanch de la Sala Flyhard, Mireia Gubianas del Tantarantana, Fernando González de la Nau Ivanow i Francesc Esteve, tuitaire cultural), vaig apropar-me al festival per gaudir-lo amb la tranquil·litat de qui no ha de triar.

Això sí, en la meva juguesca amb el David Barrera un cop vistos tots els espectacles, vaig encertar dos dels tres guanyadors. D’això se’n diu tenir bon ull.

Els espectacles que participaven enguany van ser:

Divendres 3

  • B.I.C. (Breu Introducció a la Comunicació): divertida discussió de parella en clau de classe universitària sobre la comunicació. Serà que quan estudiava Traducció ens van explicar mil vegades el que expliquen aquests professors, però a mi em va fer molta gràcia.
  • Checkpoint Charlie: Un bon text sobre una família trencada pel mur de Berlín amb una posada en escena que generava algun dubte. El principal: què feia una d’elles parlant pel mòbil, si l’acció succeïa als anys 50?
  • Encaixes: Un text carregat de somnis i dilemes adolescents gens originals però que a mi em van arribar al cor. Serà que encara no he madurat.
  • Es busca un Seat Ibiza: Intriga i tensió al mig del bosc. Un espectacle per veure, sens dubte, a les fosques.
  • Homenatge: L’espectacle controvertit del festival. Només existeixen dues opinions al respecte: o l’estimes o l’odïes. Jo pertanyo al segon grup però, pel que vaig poder esbrinar al festival, podria ser que em toquès veure la funció “dolenta” (en aquest cas, la primera, on els actors estaven molt freds). Va ser una de les guanyadores, i més de dues i tres persones m’han confessat que els va emocionar fins al moll de l’os així que haureu de veure-la i jutjar per vosaltres mateixos.
  • Notícies del futur: Una altra de les guanyadores, i la meva preferida de tot el festival. Una divertida comèdia de viatges en el temps amb una protagonista que ho clava.

Dissabte 4

  • El detectiu: Octavi Egea va repetir victòria al Píndoles (seva era A les fosques, una de les guanyadores de l’any passat) amb aquesta història de novel·la negra carregada de sentit de l’humor. Una altra de les meves preferides.
  • Hem perdut la flama: També una de les meves preferides del festival. Una comèdia postapocalíptica que transcorre en un búnquer on dos personatges han de prendre decisions radicals. Va rebre una merescudíssima menció especial del jurat.
  • Lleones: Una sàtira descarnada de les entrevistes de feina i els departaments del recursos (infra)humans de la sempre solvent Sílvia Navarro. Quines ganes tinc de veure un text llarg d’aquesta dramaturga…
  • Refugis: Un text seriós, emotiu i per fer-nos pensar. Per mi, un dels millors, també. Sobretot per les interpretacions de les dues protagonistes.
  • Sandàlies: Un vell conegut. Era el text sel·leccionat de Nanoteatre però nosaltres ja l’havíem vist al Festival de Microteatre de Cornellà. Un sopar d’amigues amb final inesperat.
  • Un autobús anomenat desig: Potser el text més fluixet de tot el festival. Una comèdia plena de tòpics sexistes sense gaire més.

Com ja he dit, les tres guanyadores van ser Homenatge, Notícies del futur i El detectiu, i això vol dir que tots aquells que us les vau perdre o que vulgueu repetir teniu una segona oportunitat aquesta setmana que ve a una de les quatre sales col·laboradores. Trobareu tota la informació de dates, horaris i més a la pàgina web del Festival Píndoles.

Jo us recomano que no ho dubteu i correu a comprar entrades i, per suposat, que estigueu atents a la gent del Píndoles ja que durant tot l’any organitzen arreu activitats de microteatre d’allò més recomanables. Informen puntualment de tot al seu Facebook, així que no teniu excusa.

Llarga vida al Píndoles i fins l’any que ve!

 

Festival Píndoles 2016

Divendres 3

B.I.C. (Breu Introducció a la Comunicació) – Autor: Marc Torrecillas. Direcció: Marc Torrecillas. Intèrprets: Marc Barbena i Estefi Garcia.

Checkpoint Charlie – Dramatúrgia: Sílvia Navarro. Direcció: Helena Fortuny. Intèrprets: Laura Daza i Berta Roselló.

Encaixes – Dramatúrgia: Clàudia Ibàñez. Direcció: Maria Codony, Laia Garcia, Clàudia Ibàñez i Cristina Ruiz. Intèrprets: Maria Codony, Laia Garcia, Clàudia Ibàñez, Cristina Ruiz. Música: Jan Pagès.

Es busca un Seat Ibiza – Dramatúrgia: Anna Collell Codina. Direcció: Maria Voronkova. Intèrprets: Luciana Capano i Maria Cuevas. Escenografia: Xavier Vila. Il·luminació: Joan Gil.

Homenatge – Dramatúrgia i direcció: Catalina Inès Florit. Ajudant de direcció: Esther Anyó. Escenografia: Joan Aguiló, Elionor Sintes. Producció executiva: Irati Irulegi. Actors: Àlvar Triay i Catalina Inès Florit.

Notícies del futur – Dramatúrgia i direcció: Lara Díez. Intèrprets: Lara Díez i Ivan Padilla.

Dissabte 4

El detectiu – Dramatúrgia: Octavi Egea. Direcció: Àngel Amazares. Intèrprets: Àngel Amazares, Arnau Armengol i Edu Gibert.

Hem perdut la flama – Dramatúrgia i direcció: Martí Gallén. Intèrprets: Joan Martínez i Eloi Sánchez.

Lleones – Dramatúrgia i direcció: Sílvia Navarro. Intèrprets:  Adrià Diaz, Anna Massó i Vicky Cahisa.

Refugis – Dramatúrgia i direcció: Helena Codorniu. Intèrprets: Padi Padilla i Anna Prats Juanpera.

Sandàlies – Dramatúrgia: Elena Serra Corberó. Direcció: Manuel Barroso, Benjamín Miguel, David Pintó. Intèrprets: Alba Aluja Mollar, Irene Benavent Bodro, Georgina Llauradó Camps.

Un autobús anomenat desig – Dramatúrgia: Virgínia Sànchez. Direcció: Anna Sarrablo. Intèrprets: Carles Martinho i Virgínia Sànchez.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.