Festival TNT: Anarchy

Anarchy  de Societat Doctor Alonso és un d’aquells espectacles que pivota i es sosté sobre les espatlles de la seva intèrpret, en aquest cas, Semolina Tomic, una iugoslava de contundent presència escènica, veu de tro i flexibilitat inversemblant que molts de vosaltres coneixereu perquè és la directora i alma mater de l’Antic Teatre.

I és que estic segura que sense Semolina aquest espectacle seria ben diferent, perquè és ella la que, com un encantador de serps, ens atrapa en la seva reivindicació de l’anarquia i el punk com a oportunitat, com a forma de trobar l’espai i l’aire per sortir-nos del camí establert.

I, com a bon espectacle punk, el lema seria “fets, no paraules”. Així, cada espectador troba a la seva cadira una guitarra elèctrica nova de trinca endollada al seu corresponent amplificador. Mitjançant un monòleg, primer estàtic com una marioneta sense fils i després dinàmic com un cos posseït pel dimoni, Semolina ens parlarà de l’anarquia i el punk i, sense adonar-nos, acabarem rascant la guitarra sense pensar-hi, sense ordre ni concert, amb entusiasme i cert alliberament.

Tot i que el contingut ideològic és més aviat bàsic i la metàfora no deixa de ser òbvia, l’espectacle dura el temps just perquè caiguem als peus de Semolina i la cacofonia de guitarres resulti divertida (just abans de fer-nos venir mal de cap).

Anarchy és divertida, provocadora, visualment potent i innegablement gamberra, una reivindicació real de l’anarquia més bàsica i de la llibertat creativa. Totalment inclassificable.

Anarchy

Direcció: Sofia Asencio. Dramatúrgia: Tomàs Aragay. Creació/coreografia: Sofia Asencio. Amb: Semolina Tomic. Il·luminació i espai escènic: cube.bz. Espai sonor: Marc Navarro.

Una coproducció del Festival TNT-Terrassa Noves Tendències de Terrassa, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l’Instituto Nacional de las Artes y de la Música (INAEM), Ajudes Girona Kreas 2016 i l’Ajuntament de Bàscara.

Sala: Amics de les Arts. Data: 30/09/2016. Fotografia: Societat Doctor Alonso.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.