La capsa de cafè

Des de divendres, i durant tres setmanes, l’Àtic 22 del Tantarantana tindrà accent de ponent i estarà habitat per quatre germanes que ens mostraran en tres muntatges diferents (un per setmana) diferents moments de les seves vides.

Mira és el nom d’aquesta trilogia amb accent femení, escrita i dirigida per una dona, Roser Guasch, i interpretada per quatre més: Gemma Castell, Aitana Giralt, Clara Olmo i Ares Piqué. La seva primera part, La capsa de cafè es pot veure fins avui mateix i en les properes setmanes veurem les altres dues peces.

La capsa de cafè és un muntatge costumista que, amb una trama molt senzilla, explora els sentiments i les sensacions de quatre germanes que s’enfronten soles al món després de l’abandó del pare i la mort de la mare. Són quatre dones diferents amb les seves desavinences i conflictes que, malgrat això, decideixen (i crec que en aquest cas la tria de la paraula és important, perquè no es veuen obligades sinó que es tracta d’una decisió), decideixen, deia, fer pinya davant les adversitats i posar-se a elles per sobre de tot.

Amb una dramatúrgia i una posada en escena sorprenentment clàssiques, el més gran encert de La capsa de cafè el trobem en la feina de les actrius que aconsegueixen quelcom ben complicat, transmetre amb encert la complexitat i fragilitat de la relació d’aquestes germanes, amb gran complicitat però també amb moltes coses no dites. Una relació carregada de subtext que es posa de manifest a escena i que ens fa empatitzar immediatament amb aquestes germanes.

La capsa de cafè és un muntatge senzill i sense pretensions sobre unes germanes molt de debó amb problemes petits, senzills, com els nostres, que em va deixar amb ganes de més. Tornarem la setmana vinent a veure la segona part.

La capsa de cafè (Mira: una trilogia no cronològica)
Dramatúrgia i direcció: Roser Guasch. Actrius: Gemma Castell, Aitana Giralt, Clara Olmo i Ares Piqué. Escenografies: Cametes Teatre, Maria Monseny i Sergi Torrelles. Vestuaris: Germanes Guasch, Maria Monseny i Cametes Teatre. Dissenys de llums: Eric Visús i Miki Arbizu. Moviment: Maria Mora. Composició Musical: Josep Maria Porté “Mahoni”. Fotografies: Gabriel Solans i Sara Baró. Vídeo: Hono Martín. Disseny gràfic: Ramón Jimenez. Construcció de caixes: Sergi Torrella. Companyia: Cametes Teatre.
Sala: Teatre Tantarantana. Àtic 22. Data: 09/2018. Fotografia: (c) Xess Molina.
Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.