No feu bromes amb l’amor

Vaig molt endarrerida amb les cròniques degut a un problema familiar que m’ha empantanat aquestes darreres setmanes. Vaig anar a veure No feu bromes amb l’amor amb la idea que em distrauria una mica. Potser hauria d’haver-me quedat a casa.

La veritat és que el text no em va desagradar. Se li nota el temps, conté idees més aviat passades de moda (sobretot en el relatiu a les dones) però és interessant, la trama té un bon ritme i els personatges estan ben perfilats.

Ara bé, pel que fa a la direcció… No vaig entendre res. Semblava pensada per anar totalment en contra del text. I és una llàstima, perquè la feina dels acròbates, l’escenografia, el vestuari… hauria quedat de perles a un muntatge del Somni d’una nit d’estiu o a una adaptació d’Alícia en el País de les Meravelles, no a una tragèdia costumista que critica la frivolitat de les classes benestants. Tampoc no vaig entendre la necessitat de crear transicions oníriques entre escenes o el motiu pel qual un magnífic actor com Carles Martínez havia d’anar fent saltirons estúpids de punta a punta de l’escenari. O per qué Carmen Balagué havia de grunyir com un gos cada cop que sortia a escena. O perquè Ramon Pujol havia de parlar amb veu engolada i cantant el text…

I enmig de tant despropòsit dues actrius joves que aconsegueixen salvar la tarda: Anna Moliner i Clara de Ramon. Les seves escenes amb Ramon Pujol van ser el millor del muntatge (també perquè, sobretot cap al final, semblava que fins i tot la directora s’havia atipat de les seves sortides de to i s’havia calmat una mica).

Crec que aquest No feu bromes amb l’amor és un exemple perfecte de muntatge on el director prova en excés de deixar la seva empremta. Tant que aconsegueix enfonsar-lo malgrat tenir-ho tot a favor: el repartiment, els mitjans, el text… Una autèntica llàstima.

 

No feu bromes amb l’amor – Autor: Alfred de Musset. Traductor: Jaume Melendres. Directora: Natàlia Menéndez. Repartiment: Carmen Balagué, Júlia Barceló, Xavier Capdet, Amanda Delgado, Oriol Escursell, Carles Martínez, Anna Moliner, Albert Pérez, Ramon Pujol, Clara de Ramon, Ferran Rañé, Jordi Sanosa, Jordi Serra i Tomás Taboada. Sala: Teatre Nacional de Catalunya. Sala Petita. Data: 21/03/15.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.