Si tinguéssim més coca et demostraria com t’estimo

Si tinguéssim més coca et demostraria com t’estimo va estrenar-se en el marc de la iniciativa Terrats en cultura que, des de fa ja uns quants anys, obre terrats particulars per omplir-los de música i arts escèniques. Després (o abans) del seu pas pels Terrats, les obres acostumen a trobar aixopluc en sales convencionals però, en aquest cas, el text ha trobat el marc ideal per ser representat, el terrat del Teatre Tantarantana.

I dic ideal perquè l’acció transcorre, efectivament, en un terrat i, malgrat que el text funcionaria perfectament en un interior, poder viure-la en un espai realista li aporta aquest darrer toc de màgia que li escau.

Alberto Díaz dirigeix un exitós text de l’any 2016 signat pel dramaturg irlandès afincat a Londres John O’Donovan. La història es centra en un parella de nois (parella criminal i sentimental) que just després de fer un atracament acaba atrapada en un terrat envoltat per la policia. Mentre esperen una oportunitat d’escapar descobrirem com és de difícil ser homosexual en una ciutat petita i les diferents maneres d’enfrontar-s’hi que han trobat els dos protagonistes.

Marc Balaguer i Pau Escobar donen vida a aquests antiherois conscients que van perdre la partida molt abans de fer rodar els daus sobre el tauler. Destaca el treball de Balaguer, que interpreta el personatge més cínic, més trencat, amb més ràbia però també amb més autoodi, un autèntic sac de dolor i contradiccions que l’actor sap dur a escena amb solvència i emoció.

La direcció de Díaz aprofita al màxim l’espai i dona molt aire a un text que és una excel·lent mostra de carpinteria dramatúrgica a l’hora de dosificar la informació i marcar els ritmes.

Si tinguéssim més coca et demostraria com t’estimo és una història que ens recorda que el món no s’acaba a la capital i que la realitat i els costums són tossuts i, massa sovint, injustos. Una història d’amor que és alhora un crit de socors i un toc d’atenció. Molt recomanable.

 

Si tinguéssim més coca et demostraria com t’estimo

Autoria: John O’Donovan. Direcció: Alberto Díaz. Adaptació: Alberto Díaz i Gemma Beltran Aniento. Traducció: Gemma Beltran Aniento. Interpretació: Marc Balaguer i Pau Escobar. Il·luminació: Sergi Torrecilla. Producció executiva: Alberto Díaz. Teaser: Nil Cardoner. Fotografia: Judith Gómez, Xavi García, Joel Howells i Carmen García. Amb el suport de Projecte Kinètics del Centre Cívic Sandaru.

Sala: Teatre Tantarantana. Àtic 22. Data: 15/08/2018. Fotografia: (c) Judith Gómez / Xavi García / Joel Howells / Carmen García.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.