Urinetown

Totes les escoles de teatre (o gairebé totes) acostumen a fer festivals i tallers de final de curs per mostrar a família i amics el progrés dels alumnes. L’Institut del Teatre no n’és l’excepció i, a més, els seus tallers estan oberts al públic. Només cal seguir la seva agenda. Feia temps que tenia ganes de veure’n algun, perquè el cert és que tenen molt bona fama, així que quan vaig assabentar-me que els alumnes de musical farien Urinetown no ho vaig dubtar.

Urinetown va nèixer a l’off Broadway l’any 2001 i és un musical ben peculiar. La seva trama presenta una societat distòpica en la que els recursos naturals són tan escassos, especialment l’aigua, que la gent té prohibit tenir lavabo a casa i ha de fer-ne servir de comunitaris que són, a més, de pagament. I no pas barats. Amb aquesta premissa el musical parla de política, moviments socials, economia, corrupció, revolució i, fins i tot, se’n fot del format musical. Tot això amb ironia, sentit de l’humor i una bona música.

Sobre l’escenari de la sala Ovidi Montllor, una escenografia senzilla però molt eficaç, formada bàsicament per bastides, acollia un ampli repartiment (majoritàriament femení) que va demostrar la seva innegable professionalitat. Sota la batuta del sempre eficaç Joan Maria Segura (una aposta segura quan parlem de musicals), vam gaudir d’un muntatge que, si no ens ho haguessin dit a la porta, mai no hauríem pogut endevinar que era un taller d’alumnes. Veus perfectament afinades i empastades, bones coreografies i unes interpretacions sòlides, la tríada perfecta en aquests casos.

Acompanyats en directe d’uns magnífics músics de l’ESMUC i també d’alguns alumnes de segon curs en les escenes que demanaven més personatges en escena, els espectadors vam tenir el gust de descobrir cares i noms que estic segura que tornarem a veure ben aviat en altres muntatges.

Després d’aquesta experiència, estaré atenta als tallers de l’Institut. Molt recomanables!

 

Urinetown

Autors: Greg Kotis i Marc Hollmann. Adaptació: Mercè Vallejo i Roser Batalla. Intèrprets: Àfrica Alonso, Marta Borràs, David Díaz, Aida Llop, Mireia Lorente, Anna Marquès, Glòria Ribera i Roger Torns. Amb la col·laboració d’alumnes de l’itinerari de musical i de text de 2n curs de l’ESAD: Aida Cabré, Albert Díaz, Gerard Franch, Estela Franquesa, Marta Ginesta, Lluís Oliver, Albert Piñol i Cristina Sales. Músics: Susana Blay, Ferran Orcina, Miguel Moses, Ignacio Esteban i Joan Vilalata. Escenografia, vestuari i il·luminació: Lola Belles i Bea Tornberg. Coreografia: Esther Sabaté. Direcció del cor: Gemma Roset. Direcció escènica i dramatúrgia: Joan Maria Segura. Direcció musical i piano: Josep Maria Duran. Professora de cant: Isabel Soriano. Professora de música: Neus Fernández. Moviment escènic: Joan Maria Segura. Maquillatge: Núria Isern. Ajudant de direcció: Jaime Herrera. Professora de projecte escenogràfic: Marta Rafa. Professor de pràctiques de l’espai: Jon Berrondo. Professora de pràctiques de personatge: Elisa Echegaray. Professor de pràctiques d’il·luminació: Francesc Rodelles. Assessorament de maquillatge: Montse Tolosa. Coordinació tècnica: Marc Ases. Tècnic de llums: Carlos Lucena. Tècnic de so: Toni Suñé. Tècnica de maquinària: Vilma López.

Sala: Institut del Teatre. Teatre Ovidi Montllor. Data: 28/01/2017.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.