Germans de sang (repetim)

Una altra vegada? Sí, una altra vegada. I no us penseu que jo vaig pel món tornant a veure muntatges perquè sí, que ja tinc l’agenda prou plena… Però en aquesta ocasió no me’n vaig poder estar. Em moria de curiositat per veure el nou repartiment després de tots aquest canvis que ja coneixem i que ara no vénen al cas. Així que sí, divendres encara amb la eufòria post Caballero de Olmedo em vaig plantar a la taquilla del Teatre del Raval per tornar a comprar dues entrades. I la vaig encertar.

Dit en fred sembla arriscat pensar que una obra pot sobreviure a la subtitució dels dos actors protagonistes masculins que, per més inri, dónen nom a l’obra i provenien del mític muntatge de fa més d’una dècada. Doncs bé, us puc assegurar que aquesta vegada no només sobreviu sinò que creix. Hi haurà qui pensarà que dic una bestiesa però us asseguro que vaig gaudir encara més aquesta segona vegada que la primera. El muntatge manté tots els encerts que ja tenia i afegeix un no-sé-què que es respira a l’ambient. Digues-li complicitat, digues-li màgia, digues-li camaraderia, aquest repartiment fa brillar encara més un text i unes cançons que coneixem de sobres i ens torna a fer plorar a cor que vols.

Sobre els nous protagonistes, Benjamí Conesa i Òscar Jarque, només dir que no fan enyorar els seus predecessors i que, en canvi, s’han fet amb els personatges i els han dotat d’un aire nou, fresc i diferent que, vist en perspectiva, potser ja els calia. Un Mickey i un Eddie que tornen a emocionar-nos sense remei en companyia de les magnífiques mares, la Virgínia Martínez i la Isa Mateu, i de la Linda, una Lucía Torres que enamora els germans i la platea. Però cada cop tinc més clar que el secret d’aquest nou muntatge radica en el conjunt, i aquests protagonistes brillarien una mica menys sense la companyia d’Eduard Doncos, Dani Claramunt, Albert Estengre i Ariadna Suñé.

Només us puc dir el que ja us havia dit abans, no hi ha cap excusa per no anar a veure aquest muntatge.

Apunt 1 – Llenço la pregunta a l’aire: hi haurà gravació de l’obra amb aquest repartiment i aquest arranjament? Jo me la comprava!

Apunt 2 – Gairebé caic de cul a terra quan, a la mitja part, em miro tranquil·lament el programa de mà i em trobo això:

 

Programa de mà germans de sang

 

Sí, aquesta Gema Moraleda sóc jo i estan citant la meva recomanació a Teatre Barcelona.
No em cansaré de dir gràcies.

 

Germans de sang – Autor: Willy Russell. Director: Ricard Reguant. Director musical: Dani Campos. Traductor: Albert Mas-Griera. Repartiment: Benjamí Conesa, Òscar Jarque, Virgínia Martínez, Albert Estengre, Eduard Doncos, Lucía Torres, Isa Mateu, Dani Claramunt i Ariadna Suñé. Pianista: Marc Garcia. Sala: Teatre del Raval. Data: 14/03/14. Fotografia: (c) Pol Turrents.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.