Al vostre gust

L’any 2009 una companyia de Barcelona va tenir la feliç idea d’importar el costum anglosaxó de representar obres de Shakespeare als parcs públics durant la temporada d’estiu. La companyia es va dir Parking Shakespeare i, malgrat haver-me assebentat de la idea aquell mateix any i haver estat d’acord en què era una boníssima pensada, no ha estat fins aquest any, 2015, que he anat a veure un espectacle seu al parc de l’Estació del Nord. Podem deduir que, de vegades, em costa organitzar-me.

Ara bé, després de veure Al vostre gust tinc la intenció de no tornar-m’ho a perdre. I és que reconec que la seva posada en escena, despullada i àgil, em va convèncer.

Cal aplaudir la versió i la direcció del meu admirat Llàtzer Garcia (un nom que us ha de sonar perquè és el dramaturg i director de la Companyia Arcàdia), que aconsegueix retallar el text a poc més d’hora i mitja tot mantenint l’essència. Amb un ritme trepidant, entrades i sortides en totes direccions, un veritable aprofitament de l’escenari central i un vestuari original i funcional, Al vostre gust ens apropa el Shakespeare més festiu en un entorn que li va com anell al dit.

Cal destacar les interpretacions d’Adrià Díaz, en el paper de l’enamorat Roland, una divertida Muguet Franc, en el paper de Cèlia, l’escudera de la protagonista, i una versàtil i divertidíssima Vanessa Segura.

Ara que sembla que està de moda dir que no n’hi ha per tant amb Shakespeare, cal aplaudir la iniciativa de Parking Shakespeare d’apropar l’obra d’aquest anglès incombustible que, diguin el que diguin, jo penso que encara és pertinent, interessant i, per sobre de tot, divertidíssima. Ho vam comprovar aquest estiu al parc de l’Estació del Nord.

Al vostre gust

Autor: William Shakespeare. Companyia: Parking Shakespeare. Versió i direcció: Llàtzer Garcia. Traducció: Salvador Oliva. Repartiment: Òscar Bosch, Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, Muguet Franc, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Carles Gilabert, Santi Monreal, Ricard Sadurní i Vanessa Segura. Vestuari: Iztok Hrga. Producció, comunicació i premsa: Irene Soler. Disseny gràfic: Yasmina Capó. Direcció artística: Pep Garcia-Pascual.

Sala: parc de l’Estació del Nord de Barcelona. Data: 01/08/15. Fotografia: (c) Xavi Gil (estudiishihara.com).

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.