Aldarulls

No sorprendré ningú a aquestes alçades si torno a dir que m’agraden els musicals. Tot sovint sembla que el públic teatral (i fins i tot el públic del cinema) es podria dividir entre aquells a qui els agraden i aquells que no el suporten. En la meva experiència crec que mai no m’he trobat amb un terme mig.

Doncs deia, m’agraden els musicals, sí, però, sobretot, m’agrada la feina ben feta  i Aldarulls és una feina molt ben feta. No és habitual trobar una companyia petita que, a més de decidir-se a fer un musical, en faci un de creació. Res de grans noms o títols coneguts, no. Un musical creat i composat de zero. D’això se’n diu arriscar-se. És clar que quan tens una companyia que acumula tant de talent, seria una bogeria no fer-ho. Actors i músics joves que dominen a la perfecció les tècniques i que son capaços d’aconseguir, amb uns recursos ben limitats, uns resultats excel·lents.

Aldarulls ens presenta un argument ben fosc que, en algun moment, podria recordar una mica Ruddigore. La història es desenvolupa en un poble on, cada 23 nits, hi actua un lladre d’ulls que tria una víctima i la deixa cega. Amb aquest punt de partida assistirem a una combinació de comèdia negra i història detectivesca que ens mantindrà expectants fins a l’inesperat final (que no penso desvelar).

Sobre l’escenari, una escenografia original i molt funcional que la direcció ha sabut explotar al màxim i un repartiment entregat que ens regala interpretacions d’allò més memorables. Destaquen Jordi Gordo, en el paper d’oftalmòleg estirat, i Mateu Bauçà, com el cambrer enamorat i aspirant a escriptor, tots dos protagonitzen alguns dels millors moments còmics.

Pel que fa a l’apartat musical, en els temps que corren és ben estrany trobar-se amb muntatges de petit format que comptin amb més d’un músic. En aquest cas en trobem cinc, tot un luxe que es gaudeix i s’agraeix.

Aldarulls és un musical original, amb bones interpretacions i una posada en escena d’allò més intel·ligent. La única pega és que no podreu anar a veure’l perquè la funció al Cercle de Gràcia d’ahir era, de moment, la única oportunitat per gaudir-los a Barcelona. Algun programador a la sala?

 

Aldarulls – Autor i director: Mon Joan Tiquat. Compositor: Víctor Ferragut. Repartiment: Sergi Boix, Elena Ribera, Elena Nieto, Mateu Bauçà i Jordi Gordo. Músics: Marta Muñoz, Xavier Sánchez, Francisca Maria Asensio, Marta Perna i Daniel Arias. Sala: El cercle de Gràcia. Data: 03/05/14.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.