Assajar és de covards. La tancada 2018 #aedcLaGala (crònica de la tancada)

El cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol de 2018 es va celebrar al Teatre Tantarantana una tancada creativa per culminar la temporada d’Assajar és de covards. Jo formo part d’aquesta tancada amb l’encàrrec de fer de cronista de tot el que passi. Aquesta entrada s’escriurà al llarg del cap de setmana.

 

Diumenge 1 de juliol. 17.18.

Ara sí, ara ja està. Queden menys de dues hores per obrir portes i els nervis han envaït el Tantarantana. Els equips fan assajos generals de 30 minuts sobre l’escenari mentre tots els equips tècnics (llums, so, vestuari i escenografia) van d’una banda a una altra acabant coses i trobant solucions.

Al migdia hem sortit de la tancada per dinar tots junts en un restaurant italià. Molts actors anaven amb el guió sota el braç, normal. Han tingut poc temps per aprendre la lletra i volen aprofitar qualsevol moment, qualsevol racó.

D’altra banda, fa una estona que des de l’Àtic 22 hem fet el primer tràiler teatral en viu i en directe emés en streaming de la història (nota: la cronista no sap si aquesta dada és certa, però li agrada pensar que sí). Recordeu que el grup Gallina Vella Fa Bon Caldo tenien la putada d’haver de fer streaming? Doncs ningú no va dir que hagués de ser DURANT l’obra i, així, el trobareu als stories d’Instagram del compte d’Assajar és de covards. Spoiler: mola molt!

D’aquí a poc començarem a vestir-nos de Gala.

Estarem molt guapos.

Jo de moment m’acomiado aquí.

Demà faré la crònica de tancament i d’aquí a uns dies la crònica de La Gala.

Desitjeu-nos molta merda i veniu a veure’ns!!

A les 19.00!!!

Diumenge 1 de juliol. 11.41.

Vaig una mica tard per la primera crònica del dia, però és que he estat ocupada amb un temita que es diu: els reptes de la cronista.

Perquè, és clar, no us ho he explicat, però les staffas m’han preparat una meravellosa gimcana només per a mi. I jo, que he vingut a jugar, aquí estic: fent les cròniques del Rinopollo als stories de l’Instagram (oju a la meva veu vellutada de locutora…) i entrevistant a tot el corral (trobareu els vídeos a Instagram i Facebook). Ocupada, feliç, encantada de la vida.

Però parlem d’ahir. “About last night”, que diuen els hipsters a Instagram.

Fotògraf: © Aitor Rodero.

Ahir vam sopar sota les estrelles al terrat del Tantarantana. Malgrat els intents d’assassinat amb menjar que volava d’una banda a l’altra i els duels a mort pel darrer tall de fuet no hem de lamentar pèrdues. Seguim tots vius. El sopar va servir, com sempre, per anar teixint complicitats de cara a la festa de després. Els fiesteros ens reconeixem només de mirar-nos, així que quan vam tornar a l’escenari del Tantarantana ja es veia clar qui ho donaria tot. I vaja si es va donar tot.

Fotògraf: © Aitor Rodero.

Després d’un mini concert amb els músics de la tancada (La Maria Rosa i Llorenç Carbonell als teclats i Evelyn Mansilla al violí) i espontanis sorpresa (Jaume Viñas i Albert Jimenez a la guitarra i un munt de gent als bongos) es va deixar un micro obert perquè tothom pogués llançar-se i cantar o fer el que volgués. Amb tant de talent tancat aquí, ja us podeu imaginar la cosa. Més tard, DJmocràcia (Abel Vernet) va punxar temazo rere temazo i els pollastres van anar a dormir a poc a poc fins que els darrers sis valents vam decidir que ja era hora d’acompanyar-los. (Potser eren les 4 de la  matinada…)

Fotògraf: © Aitor Rodero.

Aquest matí, esmorzar a l’escenari del Tanta amb molt de cafè, sucre i greix per compensar els excessos d’ahir i la majoria dels intèrprets amb el paper a la mà repetint les seves frases. Estrenem a les 19.00 i s’han de saber el text!! També primers assajos seriosos sobre l’escenari i els tècnics, escenògrafs i vestuaristes bojos d’una banda a una altra.

No és el típic diumenge. És el millor diumenge.

Fotògraf: © Aitor Rodero.

Dissabte 30 de juny. 18.44.

Després del sorteig i de la primera presa de contacte dels equips, a tres quarts de tres hem parat per dinar. Amanides, salmorejo i hummus, amb fruita i altres delicatessen preparades amb amor per les nostres staffas. El dinar ha començat amb tots asseguts en un gran cercle, cosa estranya, perquè normalment es fan petits grups, però penso que és molt indicatiu de l’ambient que es respira en aquesta tancada. Bon rotllo, germanor i moltes ganes de conèixer-nos. Comença a ser casa.

I ara comença la tarda.

La tarda de dissabte a La Gala d’Assajar és de covards és quan passa la màgia.

És quan els dramaturgs ja tenen el text embastat i els directors i actors comencen a treballar. És quan es comencen a descobrir les necessitats: vestuari, escenografia, llums, posem uns rems? Farem servir cadires? Caldrà sortir a comprar alguna cosa al carrer? (el pressupost per vestuari és de 5 euros per grup i el d’escenografia també 5 euros per grup). Però, sobretot, és quan els equips s’agafen les mides, quan la química sorgeix, les complicitats, el “i tu què saps fer?”, el “doncs molaria si…”. Tot això.

Fotògraf: © Aitor Rodero.

En diferents zones de l’Àtic 22 els quatre grups treballen. Cadascun d’ells està en un punt diferent.

Els Ave, Crem han decidit que El vegano ya llegó serà un musical. Amb La Maria Rosa al piano Marta Aran i Diego Ingold assagen la lletra. Una parella, una cita, un vegà. No faig més spoilers!!

Fotògraf: © Aitor Rodero.

Els Pollas Sin Cresta han estat els més ràpids. Jaume Viñas, el seu dramaturg ja ha acabat el text (primer!!) i acaben de pujar cap a l’Àtic amb el text imprès a les mans. El que fan cito textualment “és un capítol de Black Mirror”. I jo afegeixo: i és molt bo!!

Fotògraf: © Aitor Rodero.

Los Avecrem estan a la seva zona fent improvisació. Sota l’atenta mirada de la directora, Laura Mihon, Ivan Caelles i Berta Vidal interpreten una parella en una primera cita. Els pobres no tenen res en comú. A veure com acaben…

Fotògraf: © Aitor Rodero.

Els Gallina Vella Fa Bon Caldo estan començant a assajar. Mònica Molins té a Marina Fita i Albert Jiménez remant. Sí, sí, remant. Posaran una barca en escena demà? Qui sap.

Fotògraf: © Aitor Rodero.

En una estona començarà la ronda d’assessoria tècnica, on els equips parlaran amb escenografia, vestuari, llums i so per explicar les seves necessitats.

Fotògraf: © Aitor Rodero.

Mestrestant, les staffas estan reunides preparant el guió de La Gala de demà. Es preveuen sorpreses. Impactants.

Aquesta nit, farem una festa.

Per celebrar-nos.

Per celebrar la creativitat desbordant del dia.

Per celebrar que es pot fer teatre sense competir i sense egos.

I per ballar fins caure morts.

Aquesta nit.

[I, si m’ho permeteu, compartiré un drama personal del primer món que acabo de viure. HE ESGOTAT L’ESPAI EN DISC DEL MEU BLOG!! Per poder penjar aquesta entrada he hagut d’ampliar el meu hosting, ARA MATEIX! Coses de La Gala! xD]

Dissabte 30 de juny. 13.22.

Un any més, i ja en són cinc! (el tercer per a aquesta cronista) arrenca La Gala d’Assajar és de Covards, un dels esdeveniments teatrals més excitants de la temporada.

A les 10.30 un grup de trenta persones i escaig s’han reunit al Teatre Tantarantana per crear quatre obres que s’estrenaran demà a les 7 de la tarda (ja teniu les entrades??).

Els pollastres abans del sorteig – (c) Aixa Pimienta

Ara mateix, els equips ja s’han format i estan començant a crear, però jo el que faré és explicar-vos el que ha passat fins ara o, com diem al corral… ¡EL PASADO!

Després d’arribar, presentar-nos i fer-nos abraçades i petons, s’ha donat el tret de sortida a La Gala amb el sorteig.

Què és el sorteig?

El sorteig serveix per confegir els equips creatius que faran des de zero les obres que s’estrenaran demà. Es fa pel mètode infal·lible de treure boles de ping pong de recipients de plàstic i és cent per cent atzarós. ¡¡Sin trampa ni cartón, oiga!!

El sorteig! – (c) Aixa Pimienta

En el sorteig també s’assignen per atzar els títols de les obres i dues constriccions dramatúrgiques (també conegudes com a putades) una de caire dramatúrgic i una altra de caire escenogràfic.

Així que, sense més dilació, passo a presentar-vos els quatre equips creatius que faran aquesta GALA:

  • LOS AVECREM

Dramaturga: Denise Duncan

Directora: Laura Mihon

Intèrprets: Ivan Caelles i Berta Vidal

Músic: Llauna (aquest equip no té músic assignat i farà servir efectes i música “de llauna”)

Títol: Sense wifi

Limitació escenogràfica: ha de fer servir la platea

Limitació dramatúrgica: a l’obra han de sortir tres segles

Staffa de referència: Peggy Sue (Sara Sansuan)

 

  • POLLAS SIN CRESTA (l’equip més testosterònic)

Dramaturga: Jaume Viñas

Directora: Marià Llop

Intèrprets: Adrià Erre i Francesc Cuéllar

Músic: Llorenç Carbonell

Títol: Cumulonimbus

Limitació escenogràfica: han d’incloure una coreografia de la pel·licula Bande à part. Aquesta:

Limitació dramatúrgica: distòpia

Staffa de referència: CJ (Laura Vila Kremer)

 

  • GALLINA VELLA FA BON CALDO

Dramaturga: Gerard Bidegain

Directora: Mònica Molins

Intèrprets: Albert Jiménez i Marina Fita

Músic: Evelyn Mansilla

Títol: Pink, pank, punk

Limitació escenogràfica: han d’incloure streaming

Limitació dramatúrgica: un dels personatges ha de dir un refrany cada vegada que intervingui, com a mínim

Staffa de referència: Mary Jane (Salva S. Sánchez)

 

  • AVE, CREM

Dramaturga: Helena López

Directora: Abel Vernet

Intèrprets: Marta Aran i Diego Ingold

Músic: La Maria Rosa

Títol: El vegano ya llegó

Limitació escenogràfica: han de fer tres canvis de vestuari, com a mínim

Limitació dramatúrgica: hi ha d’haver un gir de guió 

Staffa de referència: CJtilla (Blanca Garcia Lladó)

A banda d’aquests equips hi ha un equip de “freelance” que es dedicaran a temes tècnics (llums, so, escenografia i vestuari) anomenats LOS BRICOPOLLOS format per Daniel Ruiz, Giandomenico Corvelli, Eva Arias i Lluc Potrony.

També tenim fotògrafs, Aitor Rodero, Edu Pineda i Oleguer Farriol, una realitzadora, Aixa Pimienta, i aquesta humil cronista que, en aquesta ocasió tindrà l’ajuda del… Rinopollo!!

I com no, les staffas Pili i Mili (Raquel Loscos i Rocío Manzano), amb el suport de Cristina (Ana Tamayo) i el tècnic del Tantarantana, 

Tot això, per liar un bon pollastre que vosaltres veureu demà!

Fins aleshores, estigueu atentes a les nostres xarxes socials Instagram, Facebook i Twitter i a aquest blog.

Per cert, què us sembla el supercartell que ens ha fet la Rosita Valdivia??? A mi m’encanta!

¡¡¡I la tancada de La Gala d’Assajar és de Covards 2018 comença en 3… 2… 1… ara!!!

(c) Aixa Pimienta

 

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.