Auca del Born

Reconec que és ben possible que ni tan sols hagués pensat a comprar entrades d’aquest espectacle si el creador no arriba a ser en Jordi Casanovas. I és que, no ens enganyem, l’Auca del Born és un espectacle teatral que s’apropa més al que podríem entendre com a teatre medieval. Una mena de teatre pensat per a mostrar a persones que no sabien llegir històries de tota mena (tot sovint religioses) i així, d’alguna manera, instruir-les. No em malinterpreteu, no considero que l’Auca del Born fos en cap cas un espectacle adoctrinador ni “patriotero”, però sí que es nota que la intenció dels organitzadors del Tricentenari amb aquest espectacle era fer cinc cèntims de què dimonis és el que celebrarem enguany a la ciutat de Barcelona.

Encàrrec difícil, per tant. ¿Com explicar una història que sembla molt coneguda a priori però que, a la que rasques una mica, descobreixes que la meitat de nosaltres no tenim gaire clara? ¿I com ho fas en 45 minuts, en un espai que no és ni un teatre i amb la obligació de fer que llueixi el treball arqueològic d’una pila d’anys? Bé, com deia al principi, per sort teníem en Jordi Casanovas.

L’Auca del Born és un espectacle d’encàrrec amb un objectiu molt concret, però tant ben resolt que aviat t’oblides de tot plegat i et submergeixes en les petites històries dels protagonistes en una ciutat assetjada. Un text que beu de la Commedia dell’arte i els seus arquetipus i que aconsegueix sorprendre amb un final obert i esperançador per a una història que tots sabem com acaba. El final, aquest final, va aconseguir emocionar-me i és el que, per mi, justifica anar a fer una visita a aquest nou espai cultural de Barcelona.

 

Auca del Born – Autor i director: Jordi Casanovas. Repartiment: Pep Ambròs, Míriam Alamany, Dani Arrebola, Mercè Boher, Melcior Casals, Marta Domingo, Elena Fortuny, Muguet Franc, José Pedro García Balada, Edu Gibert, Mireia Gubianas, Pablo Lammers, Sergio Matamala, Concha Milla, Pep Miràs, Guillem Motos, Oscar Muñoz, Alícia Puertas, Joan Sureda, Roser Tapias, Elias Torrecillas, Oriol Tramvia, Júlia Truyol, Jordi Oriol, Carme Poll, Bernat Quintana, Pere Ventura i David Vert. Sala: El Born Centre Cultural. Data: 12/09/13.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.