Després de tu (living together… apart)

En la era precrisi, quan les cases mai no baixaven de preu i els unicorns campaven per la Ciutadella i tots els parcs de totes les ciutats del món, els estatunidencs (que si no li posen nom a tot no estan tranquils) van inventar-se el concepte de “Living apart together”que vindria a ser tenir una relació estable i amb idea de futur amb algu sense conviure-hi. Una mica com quan tens 16 anys o quan en tens 50, pis en propietat, i una gran col·lecció de manies que no penses abandonar.

Però els que mai no hem vist cap unicorn (ni cap billet de 500) i només coneixem la precarietat com a mercat laboral això del “living apart together” ens sembla més aviat insostenible. Al preu que estan els lloguers a Barcelona, quina parella pot pensar en mantenir-ne dos?

I així comença Living together… apart una dramedy (novament els anglos posant noms) que explica què passa quan una parella ha de seguir vivint sota el mateix sostre després de trencar la seva relació, perquè un dels membres no es pot permetre pagar un lloguer a Barcelona.

El text que presenta La Cítrica és punyent, dur, real, i les converses entre la parella trencada i entre el noi i la seva nova amant sonen com si miréssim pel pany de la porta. El que més crida l’atenció és la capacitat del muntatge per transmetre la complexitat de la situació i dels sentiments implicats. Els protagonistes no s’odien, tampoc s’estimen amb passió, de fet no s’aguanten, però es respecten i s’enyoren, i tota aquesta barreja de sentiments tan habitual i tan complexa es veu i es palpa en tot moment en escena.

Els principals culpables de que això passi són, és clar, Montse Folgado i Jordi Samper, que interpreten la parella, i Sara Diego, la nova amant. La seva veritat i la seva vulnerabilitat són vitals per fer-nos empatitzar i acompanyar els personatges. La feina que fan és excel·lent i gens fàcil.

Després de tu (living together… apart) parla del que passa després de l’amor i de com la distància és imprescindible per guarir la ferida. De la sensació de no poder viure amb algú, però tampoc sense ell i de no saber per on començar per tornar a començar. Un muntatge que fuig d’estereotips de gènere (bravo, perquè en aquests casos no és gens fàcil) i que convida a pensar. Molt recomanable!

Després de tu (living together… apart)
Companyia: La Cítrica. Dramatúrgia: Elisenda Coll. Direcció: Núria Torres. Intèrprets: Montse Folgado, Jordi Samper i Sara Diego. Idea original: Jordi Samper. Disseny d’espai sonor: Pau Matas. Disseny de llums: Oriol Mestre.
Sala: Teatre Tantarantana. Àtic 22. Data: 14/02/2019.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.