Distància

En plena polèmica sobre l’adoctrinament a les escoles, Roger Torns estrena Distància a la Sala Beckett, un espectacle que té en la reflexió sobre l’educació dels adolescents un dels seus eixos principals.

Tot i que a Distància no és la política sinó una classe d’ètica el que fa desdibuixar-se els límits entre el que ha de ser o no la feina del mestre. La protagonista, Dolors, aterra a una escola privada amb ganes de fer pensar per si mateixos els alumnes adolescents, però aviat descobrirà que tots els actes tenen conseqüències i com és de fàcil trencar la fràgil pau d’una aula.

Però, com dèiem, l’educació no és l’únic eix de Distància que, a mida que avança la trama, explorarà també temes de gènere relacionats principalment amb les cures i reflexionarà sobre com i per què prenem les decisions vitals que prenem.

El principal atractiu de Distància és una Alba Florejachs que es menja l’escenari. En un paper ben allunyat de la comèdia, Florejachs confirma un cop més que és una actriu de primera, amb una energia que no te l’acabes i capaç de posar-se a la butxaca el públic des de la primera rèplica. Gaudir-la de prop a la Sala de Dalt de la Beckett és tot un luxe.

També la posada en escena, cuidada, amb un molt bon treball d’escenografia i llums, d’Alejandra Lorenzo i Albert Ventura, i un ambient sonor també molt ben trobat, amb referències pop i signat per Laura Daza (una de les intèrprets) i el mateix Roger Torns, ajuden a donar cos a un text  que, a estones, esdevé massa expositiu.

Distància presenta un conjunt de temes interessants però no acaba de trobar un bon encaix entre tots ells; un text que planteja dilemes i problemes ben actuals però amb una protagonista potser massa contradictòria.

 

Distància

Dramatúrgia i direcció: Roger Torns. Repartiment: Laura Daza, Alba Florejachs i Jose Pérez Ocaña. Escenografia, vestuari i il·luminació: Alejandra Lorenzo i Albert Ventura. Espai sonor i música: Laura Daza i Roger Torns. Producció i distribució: Cristina Ferrer – Tot produccions. Produït per H.I.I.I.T. amb el suport de la Sala Beckett.

Sala: Sala Beckett. Sala de Dalt. Data: 11/05/2018. 

Comparteix aquesta entrada a:

2 Comments

  1. Gema Moraleda 05/06/2018 at 10:26

   Hola, Eloi,

   Doncs moltes gràcies per la menció i per l’avís!

   Una abraçada!

   Reply

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.