Elefant terrible

Realitat virtual, videojocs, alter egos però, sobretot, crisis existencial i creativa són els ingredients d’Elefant terrible, un muntatge que funciona millor com a investigació que com a peça acabada.

Eric Balbàs i Roger Torns intenten desenvolupar a Elefant Terrible una estètica i un llenguatge propis on sentir-se còmodes. La seva recerca els porta a explorar el referent proper dels videojocs (amb els seus arguments de violència i investigació detectivesca, el seu ús d’avatars i alter egos i la seva funció recreativa i d’evasió) i barrejar-lo amb elements personals i teatrals per a acabar filant el relat d’un creador en crisi que es planteja què és el que l’empeny a continuar endavant i si l’esforç val la pena.

El resultat és irregular però, alhora, interessant. El muntatge té escenes que no funcionen (sobretot en el tros central) però agafa volada quan juga al metateatre i també quan entra a escena l’elefant del títol. Quan deixa d’intentar ser interessant o innovador i es permet ser personal i privat. Quan es preocupa més pel fons que per la forma.

Instal·lats en una escenografia senzilla, però amb alguna sorpresa amagada, els seus creadors (que comencen vestits de vermell i verd en un clar homenatge als personatges de Nintendo Mario i Luigi) defensen uns personatges desubicats, fràgils i perduts en un entorn virtual gens amable.

Elefant terrible és un experiment, potser un work in progress, o senzillament un element de pas en una recerca més llarga i, com a tal, funciona. No se li pot demanar més.

 

Elefant terrible

Autoria i direcció: Eric Balbàs i Roger Torns. Intèrprets: Eric Balbàs i Roger Torns. Disseny de llums, projeccions i so: Jordi Soler Quintana. Disseny de vestuari/Art vídeo 360º: Albert Ventura i Alejandra Lorenzo. Construcció d’escenografia: Carles Castaño. Assessorament de moviment: Javier Cárcel i Enric Plana. Realitzador vídeo 360º: Rubén Homar. Actor vídeo 360º: Pancho Martín. Comunicació: Jessica Suozzo. Ajudant de direcció: Mar Pawlowsky. Segon ajudant de direcció: Pau Balbàs. Assistents en la creació: Àlex Batlle, Laia Moreno, Núria Paisano, Rebeca Samuelson, Carlota Suñé, Roger Figueras, Júlia Carrabina, Sara Mestres, Clara Gutman, Gena Linkov, Laura Peralta, Artur Casterad i Víctor Vicente. Una producció d’El Eje. Amb el suport de l’ICEC i l’ICUB. Amb el patrocini de Bobovr.

Sala: Sala Beckett. Sala de Dalt. Data: 3/12/2017.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.