Els 3 infinits

El cap de setmana passat va tenir lloc a Terrassa el festival TNT (Terrassa Noves Tendències) que per desé any consecutiu acollia a espectacles experimentals d’arts escèniques. Durant quatre dies, diferents espais de Terrassa (no només els teatres) van gaudir d’una programació variada i per a tota mena de públics. Els amics del CAET (Centre d’Arts Escèniques de Terrassa) van tenir l’amabilitat de posar-se en contacte amb mi i convidar-me a gaudir d’aquest festival, i em van oferir un parell d’entrades per a l’espectacle de la meva elecció. Des d’aquí vull agrair la seva generositat i simpatia.

Vaig triar Els 3 infinits no només perquè m’encaixava a l’agenda (ja tenia entrades per anar a veure Ruddigore dissabte) sinò perquè la premissa em va semblar interessant. L’espectacle consistia en un monòleg sobre el món de la ciència amb tocs d’humor. Un cop vist he de dir que, tot i que la idea és bona, no crec que l’escenari d’un teatre sigui l’hàbitat natural per aquest text. Marc Boada, científic i divulgador amb un ampli currículum, és l’únic intèrpret i també l’autor del text, que es basa, al seu torn, en un llibre del mateix Boada. Amb ritme i senzillesa es van entrellaçant temes que van des de la teoria de l’evolució a la física quàntica, passant per l’astronomia o la microbiologia, sempre en un to amè i entenedor que permet gaudir de la informació que es comunica. Tanmateix, el text té alguns problemes d’estructura (es nota que l’autor ha ajuntat diferents texts que funcionaven com a conferències independents) i sobren algunes bromes i comentaris sobre política actual i economia que no aporten res al tema principal que és la ciència i els seus misteris.

En resum, un espectacle de divulgació (si és que el génere existeix) que sembla més pensat per ser representat a un museu que no pas a un teatre.

Per cert! Al hall de l’Alegria podien trobar-se uns petits flyers (hauria hagut de fer una foto) on es convidava la gent a piular amb l’etiqueta #postfuncio. A mi, que l’utilitzo tot i no haver col·laborat en la seva creació, em va fer gràcia veure com una cosa que va nèixer de forma tant natural a Twitter s’està convertint en una mena de comunitat activa i molt interessant que viu el teatre a la xarxa. Abans que existís, jo ja piulava de teatre, però em sentia sola, com si parlès al desert. Ara ja no és així, de manera que llarga vida al #postfuncio!

Els 3 infinits – Direcció, text i interpretació: Marc Boada. Director d’escena: Jordi Vilà. Sala: Teatre Alegria. Data: 07/10/12.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.