Fabulamundi: Antisocial (semimuntat)

La veritat és que mai no havia sentit a parlar del projecte europeu Fabulamundi (o, si ho havia fet, me n’havia oblidat) però quan vaig llegir a la newsletter de la Sala Beckett que es presentaria un semimuntat dirigit per Aleix Fauró i altra gent de La Virgueria vaig pensar, per què no?

Fabulamundi és un projecte d’abast europeu compromés amb la creació i circulació de textos dramàtics contemporanis. En el marc de Fabulamundi es tradueixen i publiquen obres, es fan residències artístiques, trobades, classes magistrals i tota mena d’esdeveniments interessants. La veritat és que tot plegat és d’allò més interessant així que us recomano que li feu una ullada a la seva web.

D’altra banda, què és un semimuntat? Doncs és més que una lectura dramatitzada (hi ha moviment escènic, llums, vestuari… ) però molt menys que una obra muntada. Els actors llegeixen el text i, en general, només donen un vernís d’interpretació, la primera capa (quelcom que, amb actors de la talla dels implicats, no està gens malament). Així, com a espectador, a un semimuntat es pot descobrir un bon text i veure algunes idees de direcció, i això és el que vam veure amb Antisocial.

Antisocial és un text de l’autor romanès Bogdan Georgescu que aborda el problema del model educatiu del seu país. Un model on les escoles privades fan de tot per conservar els seus alumnes i on amb calers es pot aconseguir (gairebé) tot. També aborda el paper de les xarxes socials com a garants de la llibertat d’expressió i els problemes generacionals a un país que no fa tant estava a l’altra banda del teló d’acer.

Antisocial em va semblar un text interessant, actual, amb unes idees escèniques francament interessants i que, sens dubte, aniria a veure si algú s’animés a acabar de muntar-lo a la nostra ciutat.

Seguiré ben atenta les activitat de Fabulamundi, mai no se sap.

 

Antisocial

Autor: Bogdan Georgescu. Traducció: Xavier Montoliu Pauli. Direcció: Aleix Fauró. Repartiment: Javier Beltrán, Arnau Comas, Marina Fita, Carles Gilabert, Pablo Macho, Isis Martín i Carmela Poch. Agraïments: Òscar Llobet i Laura Mihon.

Sala: Sala Beckett. Data: 12/12/15.

 

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.