Generació de merda

Una de les coses bones que té aquest Generació de merda és que és conscient de les seves limitacions. Té un objectiu i l’assoleix: fer-nos riure una estona amb la realitat que ens ha tocat viure a la gent que voltem els trenta. Que hi ha forats de guió? Cap problema, ho anunciem amb un cartell sobre l’escenari i tirem milles. Que ens aferrem als tòpics? No passa res, per això tenim un personatge que ens ho fa notar. Que al final el que tenim és una historieta d’amor d’allò més convencional? De què us queixeu? No és això el que tots volíeu d’entrada?

Generació de merda funciona millor en els gags que en les escenes. Xavi Morató en sap molt de trobar l’acudit, el detall que ens farà arrencar a riure, aquelles coses amb les que ens podem identificar a la primera. Pel que fa a l’argument general, això ja és una altra història però, com dèiem, el muntatge no enganya ningú i sap convertir la necessitat en virtut. La història avança amb bon ritme, les cançons són encomanadisses i, sense adonar-te’n, arribes al final havent passat una bona estona.

Amb una escenografia molt funcional feta amb caixes de cartró, música en directe i uns actors que dominen la feina, Generació de merda és com aquelles pel·lícules de diumenge a la tarda que, tot i que mai no aspiraran a un Oscar, t’enganxen, t’entretenen i t’arrenquen un somriure. Què més volem…

 

Generació de merda – Autor i director: Xavi Morató. Música i direcció musical: Gerard Sesé.Repartiment: Marc Pociello, David Moreno, Berta Peñalver, Roger Torns, Júlia Bonjoch i Elena Tarrats. Sala: Jove Teatre Regina. Data: 27/03/13.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.