Goldilocks

Goldilocks, la segona proposta del DespertaLab d’enguany, és una d’aquelles obres que entren per la pell, passen per les vísceres i s’allotgen en aquell espai entre el crani i les meninges, fora del cervell, fora del conscient, en les brumes que només es manifesten quan estem a punt d’adormir-nos o quan encara no hem acabat de despertar-nos.

La Maira i la Louise estan tancades a una habitació amb una pantalla que els dona ordres i una quantitat limitada d’informació (revistes, llibres i fotografies) que configuren el seu món. Si els humans som el que sabem i el que recordem, l’univers d’aquestes dues noies és tan minúscul com l’espai que ocupen, un univers habitat per imatges de moda, documentals d’animals i la presència invisible de l’home que les manté tancades i aillades, i que, ben aviat, d’aquí dotze hores, quan la Louise faci 18 anys mostrarà la seva vessant més fosca, una vessant que la Maira coneix i tem més que cap altra cosa.

Alba Ribas i Meritxell Termes donen vida a aquestes dues noies estranyes, de vegades marcianes, de vegades nenes, de vegades adultes, sempre com aquelles imatges una mica desenfocades que, sense tenir res d’especial, resulten inquietants. La seva relació és d’amor-odi, de necessitat i desig, de supervivència i esperança. Les dues actrius les interpreten amb força i convicció, fent ús del cos tot sovint més que de la paraula, fent allò tant difícil de dir sense dir, de transmetre en paral·lel al text.

D’altra banda, la feina de direcció de Júlia Barceló és meticulosa a l’hora de fer presents tots els matisos que pot arribar a contenir el pertobador text de Jaume Viñas, un text gens fàcil que fuig de l’obvietat i explora els racons més foscos de la natura humana.

Goldilocks és teatre postdramàtic, teatre que busca la pell de l’espectador i no tant explicar-li una història, teatre que ens fa emprendre un viatge emocional sense destí conegut. Teatre que fa que et passin coses. Una de les millors formes de teatre.

 

Goldilocks
Direcció: Júlia Barceló. Dramatúrgia: Jaume Viñas. Ajudant de direcció: Jaume Viñas. Intèrprets: Alba Ribas i Meritxell Termes. Escenografia: Judit Colomer. Vestuari: Núria Milà. Fotografies: Martina Matencio.
Sala: Sala Atrium. Data: 03/05/2018. Fotografia: (c) Martina Matencio.
Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.