Hem vingut aquí a deixar les coses clares

Confesso abans de començar que anar a veure un text teatral creat a partir d’articles satírics de Josep Maria de Sagarra em feia entre por i mandra. Per algun motiu m’havia muntat la pel·lícula que la cosa seria un d’aquells muntatges intel·lectuals i avorrits pensats per semblar molt llegit i molt culte. Però finalment vaig arriscar-me, tenia motius per dubtar dels meus prejudicis.

A més a més, vaig pensar que així coneixeria La Gleva, una nova sala nascuda enguany i que encara no havia tingut la possibilitat de trepitjar.

De manera que, al final, em vaig endur dues sorpreses d’allò més agradables: d’una banda, La Gleva és un espai petit però amb molt d’encant, una sala petita a l’estil de l’Àtic 22, Porta 4 o la Fregoli de La Seca.

De l’altra Hem vingut aquí a deixar les coses clares va resultar ser un espectacle divertidíssim, esbojarrat, intel·ligent i molt, molt bandarra. Un d’aquells que repetiria sense dubtar una vegada i una altra. L’acció té lloc a l’enterrament de l’escriptor en el qual tres músics acaben, d’alguna manera, fent el panegíric del difunt parlant amb les seves paraules.

El retrat que sorgeix dels textos triats (amb molt d’encert) per la companyia em va fer pensar que si Sagarra visqués avui en dia tindria un blog o un canal de You Tube per “rajar” de tot amb entusiasme. Els seus textos són afilats i cruels, però també ben pensats i escandalosament moderns.

La posada en escena, que juga amb l’humor surrealista i el clown, és senzillament magnífica. Blanca Garcia-Lladó, Clara Manyós i Jordi Cornudella (que també toca el clarinet) fan una feina precisa i preciosa, és patent que ho passen bé fent la funció i aquesta alegria es transmet de manera instantània.

Hem vingut aquí a deixar les coses clares presenta un personatge molt interessant de la nostra història recent, i ho fa amb un espectacle divertit i ben parit que es gaudeix de principi a final. Una excusa ideal per anar al teatre amb família o amics aquestes festes.

 

Hem vingut aquí a deixar les coses clares
Un espectacle a partir d’articles satírics de Josep Maria de Sagarra.  Cia. Anemisko. Text: Josep Maria de Sagarra. Dramatúrgia: creació col·lectiva de la companyia. Música: Jordi Cornudella. Intèrprets: Jordi Cornudella, Blanca Garcia-Lladó i Clara Manyós. Director: Jordi Oriol. Escenografia: Martí Pavia. Disseny de llums: Joan Losada. Material gràfic: Jordi Olivé.

Sala: La Gleva. Data: 14/12/2017.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.