Indomador

La setmana passada va tenir lloc el Festival Escena Poblenou, 14a edició del festival de creació contemporània, que durant quatre dies va aplegar espectacles de teatre, teatre al carrer, dansa, circ, performance i molt més en diferents punts neuràlgics de l’inquiet barri del Poblenou.

De tota la seva àmplia oferta, jo em vaig decidir per Indomador. La idea li dec a la Mercè Rubià, entusiasta del circ i persona de bon gust, que em va recomanar l’espectacle amb entusiasme. I n’estic molt agraïda.

Indomador és un increïble espectacle de circ (en concret d’acrobàcia) que no s’assembla a res que hagués vist abans. Amb un únic intèrpret a escena i l’ajuda de màscares de goma d’animals i altres objectes, Indomador reflexiona sobre temes com el génere i les relacions de poder amb sornegueria i sentit de l’humor. I no penseu que la cosa és profunda, pretenciosa o avorrida. En absolut! De fet, els riures dels nombrosos nens de la sala indicaven que l’espectacle tenia moltes capes i molts nivells de comprensió. Des de l’humor físic més obvi fins a la metàfora més elaborada.

Els moviments inspirats en el món animal eren senzillament perfectes i jo em vaig enamorar de la utilització, durant la primera part, dels ninos de goma xiuladors, que l’intèrpret sostenia amb gomes contra el cos i feia pitar a voluntat per crear una mena de granja de gallines.

Indomador em va deixar amb ganes de més. Tinc ben apuntat el nom de la companyia per poder seguir-li la pista a partir d’ara. Apunteu, es diuen Animal Religion i els veurem al mes d’abril al Mercat de les Flors. Jo no m’ho penso perdre.

 

Indomador

Idea original i adaptació: Quim Girón. Mirada exterior: Alba Serraute. Disseny de llums: Joana Serra. Disseny de música: Mathieu Lemat Pernaud i Niklas Blomberg. Vestuari i escenografia: María Bartrons. Companyia Animal Religion.

Sala: El centre moral i cultural del Poblenou – Escena Poblenou. Data: 24/10/2015. Fotografia: (c) Alessia Bombaci – Antic Teatre.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.