La llista

No vèiem la Laia Marull sobre un escenari des de la Hedda Gabler de La Brutal al juliol de 2013. Dos anys i mig són massa temps de no gaudir d’una de les grans de l’escena. Poques actrius podrien haver fet La llista i, sens dubte, la Marull era una d’elles. Ara que ha tornat, espero que no ens torni a fer esperar tant per gaudir del seu talent.

La llista és un monòleg d’alta intensitat que no dóna treva ni a l’intèrpret ni al públic. La protagonista és una dona atrapada en una vida que no la fa feliç però que li exigeix un gran esforç. Tancada a la monotonia d’un poble (on ha fugit des de la ciutat per intentar salvar, amb no gaire èxit, el seu matrimoni), aquesta dona fa inacabables llistes de tasques per intentar apaivagar la seva inquietud vital. Mare de tres fills, es farà amiga d’una altra mare del poble, i aquesta amistat li descobrirà una forma diferent de viure i l’obligarà a enfrontar-se amb fets complicats.

La Laia Marull passa per tota mena d’emocions durant els 70 minuts que dura La llista. De l’eufòria a la depressió i de l’optimisme a la por. El seu retrat d’aquesta control freak és tendre i està treballat des de la més sincera empatia. La Laia Marull no interpreta aquesta dona, es transforma en ella, i, d’aquesta muntanya russa de sentiments, nosaltres en som espectadors privilegiats gràcies, sobretot, al fet que a l’Espai Lliure tot es veu de prop.

La llista és un text intens i emotiu, un retrat d’una dona d’avui dia, aclaparada per les obligacions, amb problemes per conciliar i amb un profund sentiment de culpa per no arribar a tot. És fàcil comprendre aquesta persona que fa llistes i més llistes per intentar endreçar el caos. I és més fàcil encara quedar-se embadalit veient la fascinant feina de la Laia Marull. No us la perdeu.

 

La llista

Autora: Jennifer Tremblay. Directora: Allegra Fulton. Repartiment: Laia Marull. Traducció del francès: Cristina Genebat. Escenografia i vestuari: Jose Novoa. Caracterització: Paula Ayuso. Il·luminació: Mingo Albir. Vídeo: Ramon Balagué i Kitiara Ferran (Minifilms). Espai sonor: Mar Orfila. Ajudant de direcció: Mia Esteve. Cap tècnic: Arnau Planchart. Producció executiva: Mireia Farrarons (La Brutal). Realització de vestuari: Goretti. Coproducció: Teatre Lliure i La Brutal. Agraïments: Anna Guix, María Jesús Bronchal, Isa Casanellas, Jennifer Tremblay, Kelly Thornton, Denyse Karn, Gloria Montero, David Fulton, Miguel Fulton, Rhys Fulton-Doyle, Andrew Tarbet i Clàudia Costa.

Sala: Espai Lliure. Teatre Lliure de Montjuïc. Data: 21/01/16. Fotografia: (c) Felipe Mena.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.