La mascarada fantàstica

Vaig una mica tard per desitjar bon any. De fet, acabat de començar 2015 encara no us he parlat de meva la darrera obra de 2014. M’haureu de perdonar. El nou any m’ha portat una mena de refredat amb supercongestió que m’ha tingut fora de joc gairebé fins ara.

Tenia moltes ganes de veure La mascarada fantàstica. No és fàcil veure Commedia dell’arte fora dels tallers de final de curs de les escoles d’interpretació, però a mi m’agrada molt. No en va, la Commedia dell’arte és la iaia del teatre europeu. Els seus personatges arquetípics, les seves històries, la forma com s’expliquen, tot això va influir en els autors posteriors i en la forma com s’entén el teatre fins i tot encara avui dia.

La Companyia de la Rosa s’atreveix amb el gènere i, sense trair en cap moment la seva essència, l’adapta una mica als temps que corren. Amb només quatre actors i molta imaginació ens regalen una Commedia dell’arte amb tots els elements que la defineixen: música, humor, interacció amb el públic, improvisació, actualitat i farsa. Els actors es deixen la pell en un espectacle que no només demana rapidesa intel·lectual sinó també física, ja que molts d’ells interpreten més d’un personatge i han de canviar de vestuari de cap a peus diverses vegades.

La mascarada fantàstica dóna una volta original a un gènere que, tot i ser antic, conserva tota la seva frescor quan s’executa amb amor i coneixement. I així és com ho fan ells. I el resultat és tan divertit que a mi em va fer petar de riure i em va recordar per què m’agrada tant aquest gènere. No penso perdre’ls de vista.

 

La mascarada fantàstica – Creadora i directora: Eugenia González. Repartiment: Rubén Carrasco, Eugenia González, Aïda Puig i Andreu Rami. Sala: La Seca. Espai Brossa. Data: 28/12/14. Fotografia: (c) Marta Camps.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.