Lectura dramatitzada – La noia de la làmpada

La Sala Flyhard torna a apostar enguany per les lectures dramatitzades però, en aquesta ocasió, ha decidit fer servir la seva sala d’assaig (gairebé al davant de la sala mateix) com a escenari. Pel que fa a la resta, el funcionament és semblant al que vam veure l’any passat, per exemple, amb Refraccions. En aquestes lectures no hi ha actors darrera faristols llegint, sinó que el que veiem és una mena de quart o cinquè assaig, quan els actors encara van amb el paper a la mà, però ja tenen una idea del text i del personatge, i es poden moure per l’espai. Un semimuntat, vaja (encara que soni a nom de postres).

La noia de la làmpada és el debut com autora de l’actriu Marta Aran (membre de la companyia Arcàdia a qui molts recordareu com la noia que llegia El poni colorado a La pols) i creieu-me si us dic que és un debut d’allò més prometedor.

Amb La noia de la làmpada, Aran ha aconseguit moltes coses alhora. D’una banda ha construït un text impecable des del punt de vista formal, perquè estem davant d’una trama que evoluciona amb bon ritme, habitada per personatges polièdrics, interessants i que canvien al llarg del relat. Això per si mateix ja és tot un èxit però, a més a més, La noia de la làmpada aborda un tema molt interessant, com és el fet de tenir fills, des d’una perspectiva valenta, arriscada, femenina i gens autocomplaent. La protagonista, l’Alba, és una dona embarassada amb una carrera professional prometedora que es veurà atrapada en les idees preconcebudes del que és la maternitat i en patirà les conseqüències a la seva vida personal i laboral.

D’altra banda, i malgrat que ja hem dit que era una lectura, el públic vam poder gaudir de les interpretacions de Lara Díez, Andrea Portella, Marta Vila i Guillem Motos, que ens van regalar una feina fresca i espontània però amb prou matisos com perquè els personatges agafessin cos.

Amb un discurs intel·ligent, meditat, carregat de veritat i sense pèls a la llengua, Marta Aran ens presenta un text que, sincerament, crec que no hauria de quedar-se en una lectura. Cap productor a la sala?

La noia de la làmpada
Text i direcció: Marta Aran. Repartiment: Lara Díez, Andrea Portella, Marta Vila i Guillem Motos / Oriol Casals. Arranjament musical: Lázaro Castillo.
Sala: Magatzem de la Sala Flyhard. Data: 20/02/2017. Fotografia: (c) Roser Blanch.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.