Mata el teu alumne

Qui no s’ha sentit mai identificat amb una història? Ningú, oi? Al cap i a la fi llegim, anem al teatre, al cinema o juguem a videojocs per conèixer altres vides que ens expliquin alguna cosa de nosaltres mateixos. Però, què passa quan algú deixa de distingir entre la realitat de la vida i la ficció de la història?

Això és el que ens proposa Mata el teu alumne, el darrer espectacle de la Sala Flyhard aquesta temporada. L’Enric Massagué, novel·lista d’èxit, rep un vespre la visita de qui ell creu que és una fan. Però no ho és, és la dona de l’home que ha reproduït el crim narrat per l’Enric a la seva darrera novel·la. L’home que ha matat el seu alumne amb una raqueta de tennis.

A Mata el teu alumne, Carles Mallol (autor i director) ens proposa un interessant joc de miralls entre l’autor d’una història i l’home que la fa realitat. Entre l’entorn i la família d’un i altre. Tots dos estan casats, tots dos tenen un fill adolescent i tots dos tenen problemes per relacionar-se amb el món. Sobre l’escenari, tres actors experts donen vida a aquests personatges. Pepo Blasco és l’autor i l’assassí, Quim Àvila és el fill adolescent de l’autor i el fill adolescent de l’assassí (dos adolescents tan inquietantment semblants com diametralment diferents) i Maria Pau Pigem és la patidora dona de l’assassí. L’única que intenta trobar el sentit de tot plegat. Amb subtils canvis d’energia i de llum, els espectadors assistim a la transformació constant dels actors. La història salta d’un temps a un altre, d’un pis a un altre, per mostrar-nos les dues cares d’aquesta peculiar moneda.

L’argument atrapa, el ritme és excel·lent i les interpretacions magnífiques però, malgrat tot, sembla que a la història li falta alguna cosa. Un final, potser, alguna conclusió. Després d’un crescendo emocional impecable i una exposició dels fets francament interessant ens quedem amb ganes d’arribar a una reflexió una mica més elaborada que la que se’ns ofereix.

Malgrat això, Mata el teu alumne és un espectacle totalment recomanable, amb un plantejament original i uns personatges memorables. Un bon final per a un bon any a la Flyhard.

Ja esperem amb ganes la programació de l’any vinent!

Mata el teu alumne – Autor i director: Carles Mallol. Repartiment: Pepo Blasco, Maria Pau Pigem i Quim Àvila. Sala: Sala Flyhard. Data: 14/06/15. Fotografia: (c) Roser Blanch.

Comparteix aquesta entrada a:

1 Comment

  1. Pingback: La Sala Beckett està de mudances: Molta aigua - Somnis de teatre

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.