Nerium Park

El capitalisme és terrorífic. De cap a peus. De fet, cada cop estic més segura que l’únic motiu pel qual el suportem amb tanta naturalitat i docilitat és perquè ens convencen des de petits. Si fins i tot han inventat una festa per fer-nos-hi sentir emotivament propers, ja sabeu, el Nadal… Però me n’estic anant de tema.

El capitalisme és terrorífic, deia, i aquest terror és el que ens fa sentir Josep Maria Miró pràcticament des del primer minut de Nerium Park, una peça de teatre polític, psicològic i de terror, tot concentrat en un any de vida d’una parella jove i feliç que s’ha mudat a una urbanització aïllada als afores de la que són els únics veïns.

Alba Pujol i Roger Casamajor donen vida a aquesta parella que s’estima però que no és capaç de salvar-se. Ella, perpètuament espantada (la por, una altra epidèmia del capitalisme) i ell, aparentment despreocupat però amb un patiment més intern. Les seves interpretacions, naturals i carregades de veritat, van posar-me els pèls de punta en més d’una ocasió.

Però, com ja vaig dir la setmana passada quan us parlava d’Olvidémonos de ser turistas, l’autèntic secret d’un muntatge despullat quant a posada en escena i amb només dos intèrprets és el text. Un text que no dona cap certesa, que no afluixa en cap moment, que ens porta per allà on vol i que és capaç de tractar temes seriosos sense renunciar a la tensió del thriller.

Nerium Park demostra un cop més que al nucli de qualsevol muntatge que pretengui ser memorable cal que hi hagi un bon text, i aquest ho és.

 

Nerium Park

Autoria i direcció: Josep Maria Miró. Repartiment: Roger Casamajor i Alba Pujol. Escenografia: Enric Planas. Il·luminació: David Bofarull (A.A.I). Vestuari: Albert Pascual. Música: Cales Cors. Fotografia: David Rey. Una producció de la Sala Beckett a partir de la producció de Verins Escènics.

Sala: Sala Beckett. Sala de Dalt. Data: 22/02/2018. Fotografia: (c) David Rey.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.