Petits monstres

Si només mirèssim aquest mes de març, semblaria que els teatres privats han decidit apostar per l’oferta off. Si la setmana passada parlàvem d’Animals de companyia (una obra que només s’havia representat a domicilis privats), aquesta setmana La Villarroel ha estrenat Petits Monstres, una de les obres del projecte Terrats en cultura impulsat pel col·lectiu Coincidències, una obra que només s’havia representat a terrats de la Ciutat Comtal.


Petits monstres és una d’aquelles comèdies amb la que és impossible no sentir-se una mica identificat. L’Anna, una dona de quaranta anys, s’amaga a les golfes de casa dels seus pares durant una celebració familiar. Al cap de poc hi irrompran la seva germana petita i el seu cunyat en plena crisi de parella. Mica en mica descobrirem que l’Anna no té feina i viu amb els seus pares. Artista i incapaç d’encaixar en un món que no acaba d’entendre, sobreviu com pot en un entorn que, en el fons, odia.

Converses ràpides, frases intel·ligents, molt d’humor i unes quantes veritats com a punys formen el nucli d’un text que funciona a la perfecció fins al final natural de la història. (Intento oblidar els minuts afegits al final en forma de flash forward que, en la meva opinió, no només no encaixen amb la resta sinó que la desmereixen).

Pel que fa al repartiment, em quedo amb una impecable Vanessa Segura, que interpreta l’Anna amb tota la força i la sornegueria que requereix el seu personatge.

Petits monstres és una comèdia urbana i actual que apel·la directament als que tenim entre trenta i quaranta anys. Els problemes dels protagonistes, les seves pors i les seves batalles són les nostres, i riure amb ells és riure de nosaltres mateixos. Una activitat d’allò més recomanable.

 

Petits monstres – Autora i directora: Marilia Samper. Versió bilingüe: Lola Armadás i Marc Rosich. Repartiment: Vanessa Segura, Mireia Piferrer i Jordi Andújar. Sala: La Villarroel. Data: 06/03/15. Fotografia: (c) Isaías Fanlo.

Comparteix aquesta entrada a:

1 Comment

  1. Pingback: Arrenca "Terrats en Cultura 2015" - Somnis de teatre

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.