Presentació d’Els encantats a l’editorial Comanegra

Editar teatre és una d’aquelles coses que es fan per militància i amor a l’art. L’edició de teatre no és (malauradament) especialment rendible però és del tot necessària per conservar i transmetre tant la creació contemporània com els clàssics. Comanegra és una d’aquestes editorials valentes i compromeses, i dissabte passat va presentar el darrer títol de la seva col·lecció de teatre, Dramaticles (que realitza en col·laboració amb l’Institut del Teatre) a la seu de l’editorial.

A un pati interior del carrer Consell de Cent, amb un aire condicionat que vam agrair com mai i acompanyada d’un bon vermut, Comanegra ens va obsequiar amb una lectura dramatitzada d’alguns fragments d’Els encantats a càrrec de Estel Solé, Lluís Soler i Edu Buch amb la presència de l’autor, David Plana, i del prologuista del volum, Jordi Julià, expert en l’obra de Plana, que va fer una presentació carregada de dades i anècddotes i va aprofitar per entrevistar una mica l’autor i esbrinar més sobre els seus procesos de creació. Plana, que a banda de dramaturg, té una àmplia carrera com a guionista de sèries de TV3, va fer una apologia de l’escriptura salvatje en el teatre, aquella que no es preocupa tant per les normes o els girs de guió i que busca explorar les emocions de l’autor i abordar temes o situacions més extremes que les que veiem a diari a televisió.

Confesso que la lectura d’Els encantats, a part de ser tot un luxe pel repartiment implicat i la proximitat de la seva feina, em va deixar intrigada amb ganes de més. De fet, l’únic motiu pel qual no he obert l’exemplar del text que tinc ara mateix sobre la taula és el fet de saber que el text s’estrenarà l’any vinent a Barcelona (cal que especifiqui que jo mai no llegeixo un text abans de veure’l muntat a no ser que sàpiga que això serà impossible, és una mania personal). El que sí que he llegit és el pròleg de Jordi Julià i el postfaci de David Plana que inclou aquesta excel·lent edició.

Moltes gràcies a Comanegra per convidar-me a aquesta presentació, però, sobretot, per la seva feina.

 

Fotografia: (c) Editorial Comanegra.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.