9 mm: Un home acaba de morir allà fora

Malgrat el seu èxit com a gèneres literaris i cinematogràfics, el negre i el thriller no sovintegen massa al teatre. Potser és perquè tot sovint basen la seva eficàcia en l’efectisme i l’encobriment, dues característiques que no conjuguen gaire bé amb la proximitat i la veritat que transmet el teatre.

Tanmateix, de tant en tant, aquestes històries apareixen. És el cas de 9 mm: Un home acaba de morir allà fora, una clàssica història negra amb un mort i massa gent disposada a apretar el gallet.

Amb una narració molt fragmentada que avança i retrocedeix en el temps i uns personatges més o menys clàssics (la femme fatale, l’extorsionador…), 9 mm: Un home acaba de morir allà fora aposta per una posada en escena inusual, que aprofita tot l’espai de l’Àtic 22 i proporciona dinamisme a un text format per petites escenes més aviat estàtiques.

Amb unes interpretacions correctes i una trama que obliga a estar atent a cada detall, 9 mm: Un home acaba de morir allà fora és un d’aquells muntatges que et fan passar una estona entretinguda.

 

9 mm: Un home acaba de morir allà fora

Teatre dels Argonautes. Autor: Kleber Luiz Bosque. Directors: Rosario Arena i Kleber Luiz Bosque. Traducció: M. Mercè Lej. Revisió del text: Ángel Ramiro. Repartiment: Josep Antoni Lej, Ramon Garrido, Eva Cañadas, Pol Fernández i Imanol García. Vestuari: Rosario Arena i Kleber Luiz Bosque. Escenografia: Teatre dels Argonautes. Il·luminació i so: Abel Vernet. Fotografia i còmics: Joaquim Sicart. Disseny i cartell: Joaquim Sicart i Rosario Arena. Gestió Argonautes: Juan Carlos Uríszar.

Sala: Àtic 22. Data: 10/11/2016.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.