Adossats

Adossats és el típic exemple de comèdia costumista que intenta retratar l’estil de vida dels suburbis, entenent suburbis no en el sentit pejoratiu de zones desfavorides situades a l’extraradi de les grans ciutats, sinó aquestes zones (immortalitzades mil vegades a les sèries importades d’Estats Units) on viu la classe mitjana acomodada, fora de la gran ciutat, però ben a prop d’aquesta, en un fals contacte amb la natura i en vivendes clòniques i unifamiliars.

A Adossats coneixem a una família catalana amb maldecaps del primer món (el marit ha estat nomenat responsable de la gestió de residus animals de la comarca, és a dir, és el responsable de la “merda”, gran tragèdia; el cunyat acaba d’inaugurar una obra d’art a una rotonda que ningú no entén; el pare sembla enlluernat per la seva cuidadora llatinoamericana de la que tothom sospita que li està robant l’herència; el fill és un ni-ni) i, en fer-ho, assistim a tot un reguitzell de prejudicis i llocs comuns, en un retrat que no pot evitar ser classista des del primer moment.

Amb un argument pràcticament inexistent, que s’alimenta d’una sèrie catastròfica d’esdeveniments més o menys inconnexes i un ritme que, malgrat la direcció encertada d’un Jordi Casanovas amb prou ofici, no arrenca el vol en cap moment, l’absència de riures a la platea del Romea constatava la manca de gràcia d’un text poc interessant signat per Ramon Madaula. Amb uns personatges masculins neuròtics i estereotipats, i uns personatges femenins que no passen de ser decoratius, ni tan sols l’ofici del repartiment aconseguia fer brillar el muntatge.

Adossats hauria de ser una comèdia d’embolics, però la seva manca d’originalitat i l’absència de personatges amb cara i ulls el converteix en poca cosa més que un relat sobre una avorrida família acomodada. Una llàstima.

Adossats
Autor: Ramon Madaula. Direcció: Jordi Casanovas. Repartiment: Rosa Renom, Jordi Bosch, Ramon Madaula, Marieta Sánchez, Carles Canut i Guillem Balart. Escenografia: Joan Sabaté. Il·luminació: Sylvia Kuchinow. Vestuari: Míriam Compte. Espai sonor: Jordi Agut. Caracterització: Toni Santos. Ajudant de direcció: Marc Angelet. Ajudant d’escenografia: Gemma Moretó. Cap de producció: Maite Pijuan. Producció executiva: Raquel Doñoro. Responsable tècnic: Moi Cuenca. Regidoria: Jana Morey. Cap tècnic del teatre: Raul Martínez, Sergio Lobaco. Construcció escenografia: Taller d’escenografia Sant Cugat. Premsa: Anna Casasayas i Clara M. Clavell. Màrqueting i comunicació: Publispec. Reportatge fotogràfic: David Ruano. Disseny Gràfic: sSB. És una coproducció de Teatre Romea i Mola Produccions.
Sala: Teatre Romea. Data: 24/01/2018. Fotografia: (c) David Ruano.
Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.