Assajar és de covards #spicechicken

Ja ha passat més d’una setmana, però encara no havia tingut un moment per explicar-vos com va anar el darrer Assajar és de covards. Aquest mes, amb l’excusa del Brexit, l’staff va decidir que les mestres de cerimònies fossin les Spice Girls (d’aquí el hashtag) i van convidar-nos a tots a vestir-nos en consonància (gràcies noies per permetre’m desenterrar la meva bossa gegant estampada amb la Union Jack). I aquesta vegada “tots” vam ser una munió de gent, tanta que van haver de penjar el cartell d’entrades exhaurides. Imagineu-vos.

Entrades exhaurides!En aquest pollastre els textos van còrrer de la mà d’Albert Pijuan, que ens va oferir un fragment d’El jugador, i de Bàrbara Mestanza, que ens va presentar un text còmic, àcid, amb un punt distòpic i un altre de mala baba titulat Reposició. En ell descobríem una empresa que es dedica a reposar pares. I fins aquí puc llegir sense fer spoiler. Vaig trobar que la idea era brillant.

El director de torn va ser Àlex Mañas, que va optar pel clown a l’hora de donar forma a El jugador (una aposta agosarada i diametralment oposada a la de la Ignífuga) i per accentuar l’estranyesa de Reposició. Una feina molt interessant.

La música va posar-la Edurne Vega, que, amb la seva guitarra i estrenant pedalera, va presentar algunes cançons del seu nou disc sense la seva banda habitual. El seu concert, menys esbojarrat que les darreres propostes que hem vist a l’Assajar, va ser tranquil, bonic i intimista. Tot un plaer.

I, finalment, va arribar la jam i aquí, un cop més Àlex Mañas va demostrar les seves arts com a director, amb la complicitat d’alguns actors del públic que van saltar a la palestra com a “valents”. Eric Balbàs va ser el més memorable, convertint el pare de Reposició en un Darth Vader d’allò més convincent. Amb El jugador, els valents van fer un homenatge a Casino Royale i es van convertir en una mena d’exèrcit de James Bonds descontrolats que ens van fer riure de valent.

Tot això, com no, culminat amb un “We are the world, we are the children” més improvisat que mai. Un altre d’aquells pollastres que, a mi, m’alegren tota la setmana (i, si m’apures, el mes).

 

Assajar és de covards #spicechicken

Organitzat per la Companyia Casa Real.

Dramaturgs: Bàrbara Mestanza i Albert Pijuan. Director: Àlex Mañas. Músic: Edurne Vega. Actors: Emma Basses, Eva Ortega, Martí Romaní i Gerard Calvell. Dissenyador: Sergi Casero. Realitzador: Albert Lloreta. Fotògrafa: Laura Vinyals.

Sala: Àtic 22 😉 Teatre Tantarantana. Data: 10/04/2017.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.