El desvetllament d’una papallona nocturna

Aquesta temporada arrenca a Barcelona amb tot de monòlegs interpretats per dones, des de Psicosi de les 4.48 al díptic del Teatre Lliure (Dona no reeducable/Crecenunsoldéu) passant per El desvetllament d’una papallona nocturna. A més de la component femenina, aquests textos tenen una altra cosa en comú, la majoria es basen en figures reals. Alguns de forma més ficcionada, i altres, com el que ens ocupa, amb un enfoc més biogràfic.

A El desvetllament d’una papallona nocturna ens apropem a la figura de l’autora britànica Virginia Woolf, una dona fascinant tant pel que fa a la seva obra com per la seva vida. El text es construeix amb fragments de diferents llibres de Woolf, tant novel·les com assajos, i mira de mostrar totes les facetes de la seva obra alhora que en dibuixa un retrat personal. Aquest fet fa que el conjunt sigui una mica irregular. El muntatge té moments d’alta càrrega emotiva i simbòlica, que constitueixen, en la meva opinió, els millors passatges, i d’altres amb un to més didàctic, de vegades massa, que trenquen el ritme de manera inesperada. Les idees de l’autora sobre l’amor, les dones i la vida en societat són francament interessants i avançades al seu temps, però estan pensades per a ser llegides en el context d’un llibre de no ficció i no pas per a ser recitades en veu alta.

Anna Sabaté interpreta Woolf amb intensitat i sentiment, mentre es despulla literal i metafòricament sobre l’escenari.

El desvetllament d’una papallona nocturna ens presenta un personatge interessant, intel·ligent i fascinant, i ens convida a conèixer més a fons a Virginia Woolf, una idea que només puc aplaudir.

 

El desvetllament d’una papallona nocturna

Autor: Eles Alavedra. Direcció: Eles Alavedra. Repartiment: Anna Sabaté. Escenografia: Eles Alavedra. Il·luminació: Dani Gener. So: Dani Gener. Vestuari: Mar Muñoz. Disseny gràfic: Xavi Siles.

Sala: Sala Atrium. Data: 21/09/2015. Fotografia: Xavi Siles.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.