F.A.M.Y.L.I.A (Follamos Amando Mucho Y Luego Intentamos Arreglarlo)

Deia sobre Orgia, fa una mica més de dos anys que: “Malgrat tot, segurament repetiré amb aquestes noies. Crec que tenen ganes d’explicar històries i el talent suficient per fer-ho. Només el temps em dirà si tinc o no raó”. Doncs, modestament, crec que en tenia. I F.A.M.Y.L.I.A m’ho ha confirmat amb escreix.

F.A.M.Y.L.I.A és el primer espectacle creat íntegrament per The Mamzelles. Tot i que elles no surten a escena, són les responsables de la música, del text, signat per Paula Ribó, i de la direcció, signada per Bàrbara Mestanza (Paula Malia, la tercera component, signa la direcció musical). Un treball, doncs, totalment femení protagonitzat, en canvi, per cinc homes (bé, cinc nois) i una noia, que s’enfronta als dilemes que planteja la família com a grup social, el primer del que formem part només nèixer i que, a sobre, no triem.

El text de Paula Ribó és àgil, amb una combinació gairebé alquímica de profunditat i sornegueria. Hi trobem escenes còmiques que s’alternen amb d’altres profundament simbòliques per a aconseguir una narració que va més enllà de la gamberrada òbvia que podria semblar en un primer moment. La direcció de Bàrbara Mestanza aporta el toc just d’originalitat i surrealisme, començant per la tria de cinc nois per interpretar els cinc personatges femenins protagonistes. Un joc d’inversió de gèneres que aporta universalitat a un text eminent (i reivindicativament) femení i feminista. Un feminisme modern, inclusiu i juganer francament refrescant.

El repartiment s’enfronta al desafiament d’interpretar un grup de dones sense caure en la farsa o en l’espectacle còmic de cabaret de províncies i ho aconsegueix totalment. Treballant des de la feminitat (i no des de l’amanerament) construeixen personatges entranyables i convincents. Meritxell Termes, en el seu paper de narradora, remata la feina amb un emocionant monòleg final.

La utilització de l’espai i la música, la opció de vestuari i alguns trucs escenogràfics més que no penso desvelar, conformen un muntatge modern, divertit, transgressor i molt interessant.

F.A.M.Y.L.I.A em va fer pensar i em va emocionar sense treure’m en cap moment el somriure dels llavis. Un muntatge molt i molt recomanable. Us sorprendrà.

 

F.A.M.Y.L.I.A (Follamos Amando Mucho Y Luego Intentamos Arreglarlo)

Creació i dramaturgia: The Mamzelles Teatre. Dramaturgia: Paula Ribó. Direcció: Bàrbara Mestanza. Direcció musical: Paula Malia. Producció: The Mamzelles Teatre. Repartiment: Enric Auquer, Xavi Torra, David Menéndez, Eduard Tudela, Eric Balbàs i Meritxell Termes. Llums: Rubén Homar. Escenografia y vestuari: The Mamzelles Teatre. Producció i distribució: Astrid Camprubí.

Sala: La Seca. Espai Brossa. Data: 14/10/2015. Fotografia: (c)F.A.M.Y.L.I.A

 

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.