La col·lecció

Harold Pinter no és un autor fàcil de representar. Moltes de les seves obres es basen en tot allò que no és escrit al text. El que no es diu, el que no es menciona, el que no es reconeix acaba sent el més important. Per això, per gaudir de Pinter cal un director que l’entengui i uns actors capaços d’interpretar tot allò que no es manifesta obertament. La col·lecció és un d’aquests textos de Pinter i, per sort, La Ruta 40 és una d’aquestes companyies.

La col·lecció va ser un dels dos espectacles de l’IT emergents d’enguany i jo, quan vaig veure que La Ruta 40 (a qui vaig descobrir amb El llarg dinar de Nadal) estava darrera del projecte, no ho vaig dubtar ni un segon. L’ IT emergents és l’aposta del Grec per les noves companyies locals. Una aposta més aviat modesta, programada un parell de tardes en una sala força amagada de l’Institut del Teatre. Però bé, ells en diuen aposta, jo no els duré la contrària.

El més important aquí és que el muntatge és excel·lent. A La col·lecció, Pinter ens presenta dues parelles i una història d’infidelitat (o no) que es desenvolupa amb tota una sèrie de trobades estranyes i relats confosos que neguen el que afirmen i es desdiuen del ja explicat.

Amb un ritme tranquil, uns silencis eloqüents i una posada en escena molt eficaç, Albert Prat dirigeix aquest Pinter amb saviesa i ens explica la història amb tota l’ambigüitat i el misteri que demana aquest text. Sobre l’escena, destaca la feina de Laura Pujolàs, continguda i sorneguera, que llençava mirades carregades de perill i la d’Alberto Díaz, amb aquella forma tan subtil de perdre els nervis sense acabar-los de perdre mai.

La col·lecció és Pinter en estat pur i malgrat que ara només s’ha pogut veure dos dies, la bona notícia és que tornarà a la cartellera barcelonina a l’octubre, a la Sala Beckett. Jo us recomano que aneu fent-li lloc a l’agenda, estic segura que serà un dels èxits de la rentrée.

 

La col·lecció – Autor: Harold Pinter. Traductor: Víctor Muñoz i Calafell. Director: Albert Prat. Repartiment: Òscar Intente, Alberto Díaz, Laura Pujolàs i Sergi Torrecilla. Sala: Espai Scanner. Institut del Teatre. Data: 14/07/2015. Fotografia: Facebook La Ruta 40.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.