Likes

Deu fer uns sis mesos, potser més (no he estat capaç de trobar ni el post ni la data exacta, però segur que ho recordareu) va haver-hi força polèmica i indignació a les xarxes perquè una productora buscaba intèrprets per a una sèrie o similar però demanava que les persones en qüestió tinguessin un número de seguidors molt alt a Instagram. Aquesta demanda va donar lloc a una discussió molt interessant sobre el valor de les xarxes, la diferència entre un intèrpret format i un influencer i un munt de coses més.

Desconec si a Roc Esquius se li va ocòrrer la idea de Likes arrel de la polèmica, però no m’estranyaria. En la seva darrera comèdia (i ja en porta unes quantes) Esquius torna a trobar un punt de sortida interessant i actual on ancorar la trama, una idea que fa pensar: podria estar el nostre futur laboral inexorablement lligat a la nostra rellevància a les xarxes socials? Per explicar aquesta idea, Esquius ens situa en un coworking (amb un nom que em va fer molta gràcia: Cow-or-king) i ens presenta quatre personatges: una escriptora de novel·les, una dissenyadora, un compositor i un programador que lluiten per obrir-se pas, sense gaire èxit, en les seves carreres fins que un innocent selfie aconsegueix molts likes a Instagram i dona pas a una sèrie de decisions i situacions que els canviaran la vida.

Amb una disposició en cercle, que recorda inicialment a Fairfly, tot i que després esdevé molt més dinàmica, i una escenografia senzilla però funcional, el repartiment de Likes (tots habituals de la companyia Dara) fa una feina excel·lent. Destaquen especialment Núria Deulofeu i Míriam Tortosa, que interpreten els dos papers que canvien més al llarg de la història i treballen amb emocions més complicades, sobretot Míriam Tortosa, amb un monòleg final on el muntatge s’ho juga tot.

Potser la única pega que se li pot posar a Likes és un final massa extrem (que no vull revelar), però que potser no calia forçar tant per defensar la tesi del muntatge que, d’altra banda, queda claríssima en el primer clímax.

En qualsevol cas, Likes té tots els ingredients dels muntatges dels Dara: bona comèdia, bon ritme, bones interpretacions i temes que donen per una bona postfunció. Un bon pla, t’ho miris com t’ho miris.

Likes

Autoria i direcció: Roc Esquius. Interpretació: Núria Deulofeu, Bernat Mestre, Isidre Montserrat i Míriam Tortosa. Vestuari: Rebeca Turno. Escenografia: Dara. Producció: Isidre Montserrat i Bernat Mestre. Premsa i comunicació: Núria Deulofeu. Fotografies promocionals i distribució: Blanca Pascual. Disseny de llums: Dani Gener. Producció musical: Outro. Regidoria: Eva Catena. Una producció de Dara amb l’ajuda a la producció de Sala Versus Glòries.

Sala: Sala Versus Glòries. Data: 06/02/2019. Fotografia: (c) Blanca Pascual.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.