Measure for measure

Fa més de quinze dies que vaig passar el cap de setmana a Girona per a un doblet shakespirià i encara no havia tingut un minut per seure a escriure. Em sap greu. Tanmateix, confesso que passat tant de temps m’he plantejat seriosament si pagava la pena dedicar ni tan sols cinc minuts a fer una crítica d’aquest espectacle de la Royal Shakespeare Company. Si us la voleu estalviar de llegir, us dono el titular: va ser un avorriment.

De fet, la versió llarga de la crítica podria ser: va ser un avorriment mortal. Dues hores tres quarts d’intèrprets molt professionals (tan professionals que semblaven funcionaris), sobre un escenari completament buit (potser van deixar-se l’escenografia a Londres) i amb un text i una posada en escena escassament adaptats, tenint en compte que, a sobre, estaven fent d’una de les peces més misògines del nostre benestimat Bard.

Després d’anys i panys idolatrant la Royal Shakespeare Company, em vaig sorprendre a Girona pensant que estava veient una companyia de repertori, d’aquelles que dilluns fan Hamlet, dimarts Otel·lo i dimecres Mesura per mesura. Tot correcte, tot bé, però res destacable, cap emoció palpable en escena, cap filigrana a la posada, cap risc, cap plaer, res de res.

Diu la saviesa popular que és recomanable, i fins i tot sa, matar els teus ídols. El que mai no t’esperes és t’estalviïn ells mateixos la feina.

Measure for Measure
Autoria: William Shakespeare. Direcció: Gregory Doran. Intèrprets: David Ajao, Joseph Arkley, Hannah Azuonye, Patrick Brennan, Graeme Brookes, Melody Brown, Antony Byrne, James Cooney, Tom Dawze, Sandy Grierson, Amanda Harris, Karina Jones, Sophie Khan Levy, Alexander Mushore, Michael Patrick, Lucy Phelps, Claire Price i Amy Trigg. Vestuari: Stephen Brimson Lewis. Il·luminació: Simon Spencer. Música: Paul Englishby. Espai sonor: Steven Atkinson. Moviment: Lucy Cullingford. Combats escènics: Rachel Brown-Williams i Ruth Cooper-Brown. Producció: Royal Shakespeare Company. Un espectacle ofert per Ciutat Invisible / El Cercle. Amb la col·laboració de  British Council.
Sala: Teatre Municipal de Girona. Data: 11/10/2019. Fotografia: (c) Royal Shakespeare Company.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.