Sota zero

Sóc de l’opinió que no hi ha res com una bona comèdia per canviar-te l’humor i alegrar-te el dia. Hi ha qui considera la comèdia una art menor, a l’abast de tothom i “fàcil”, però jo en canvi crec que és molt difícil fer riure la gent, i més encara fer-ho sense caure en l’acudit fàcil, l’escatologia o la instrascendència.

Per això em va agradar tant Sota Zero, perquè la gent de La Peleona ha parit una comèdia esbojarrada, carregada d’humor negre negríssim (el meu preferit), amb personatges inoblidables i un humor intel·ligent amb gags meravellosos.

El punt de partida ja és tota una declaració de principis. Una dona amaga un cadàver al congelador de casa seva la mateixa nit que ha organitzat el sopar d’inauguració del seu nou pis. A més, com passa en aquests casos, el destí li ho posarà tot en contra i les coses només s’aniran complicant. Des de personatges del passat fins a ens incorporis, l’univers conspirarà perquè aquest sopar sigui del tot “inoblidable”.

Sota Zero té dos trumfos a la mà: el text de Carla Torres (que també protagonitza i codirigeix) i un repartiment entregat, amb una gran vis còmica, que manté en tot moment el ritme i el to que demana la trama. D’aquest no puc deixar de destacar dos actors que sempre em convencen (tant és que interpretin papers còmics com dramàtics): Patrícia Mendoza i Joel Minguet.

En una Sala Atrium ben diferent a la que estàvem acostumats (escenari central molt allargat amb dues files de cadires a cada banda) La Peleona ens regala un text divertit i suggerent que et deixa amb el somriure a la boca i ganes de més. Els seguirem de prop.

 

Sota zero – Autora: Carla Torres. Directors: Carles Mallol i Carla Torres. Repartiment: Anna Bellmunt, Carla Torres, Carles Goñi, Joel Minguet i Patrícia Mendoza. Sala: Sala Atrium. Data: 18/02/15. Fotografia: (c) Nicolás Jódar.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.