Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria

Feia temps que m’anava perdent aquest espectacle de Glòria Ribera que m’havien recomanat per activa i per passiva, que volia veure, però al que sempre, per un motiu o un altre, havia d’acabar renunciant. Així que començo celebrant que Barcelona Districte Cultural l’hagi inclòs en la seva programació, perquè em va permetre veure’l a un Casinet d’Hostafrancs ple (i una mica estupefacte també, no ho negarem), amb un  públic molt diferent al que acostumo a trobar als teatres, teatres (ja m’enteneu).

I el que vaig veure em va quadrar perfectament amb tot el que m’havien dit. La Glòria Ribera és una bèstia escènica. Una folklòrica trash, una cupletista punk, una còmica irreverent i implacable, una cantant excel·lent, una intèrpret entregada, una artista amb totes les lletres. La seva entrada triomfal pel passadís central de la platea cantant l’«A por ellos» amb veu lírica va deixar bocabadat la meitat del públic que, tot d’una, no sabia què pensar. No va ser la darrera vegada que Ribera va trencar els esquemes.

Acompanyada en escena de Joan Escrivà-Escolà i la pianista Amalia Calderón, Ribera canvia de pell, d’estil musical i de vestit a cada moment, del cuplet al tango, passant pel pasdoble i els ritmes electrònics.

El relat del seu concert-performance, malgrat ser en alguns moments potser massa caòtic (dramatúrgicament parlant), és provocador, reivindicatiu i subversiu. Una puntada al cul en tota regla en contra de l’amansiment i, sempre, amb molta mala llet.

Volem més Glòria Ribera; jo, com a mínim, en vull més. Un talent tan descomunal i eclèctic, tan únic, ha de trepitjar escenari ininterrompudament. I, en el seu cas, si pot ser el d’un cabaret, encara millor.

Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria
Creació, direcció i dramatúrgia: Glòria Ribera Gibal. Direcció musical: Amalia Calderón Argelich. Intèrprets: Glòria Ribera Gibal, Amalia Calderón Argelich, Joan Escrivà-Escolà, Marta Gibal Blanch. Ajudant de direcció: Ona Sallas Batlle. Disseny de llums: Oriol Corral Meroño.
Sala: Casinet d’Hostafrancs. Data: 20/02/20. Fotografía: (c) Eduard Crispi.

Comparteix aquesta entrada a:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.