Pensaments secrets

No sé si existeix tal cosa com el “teatre de divulgació” però, si fos així, Pensaments secrets en seria una bona mostra. “I què és el teatre de divulgació?”, us preguntareu. Doncs suposo que estaríem parlant d’obres de teatre que aprofiten la trama per tractar temes que es poden considerar acadèmics. En aquest cas, la ciència cognitiva i el concepte d’ànima. Potser no sona gaire bé, però us asseguro que les aparences enganyen.

Pensaments secrets no és una conferència universitària ni una mena de TED Talk, no. Ens trobem davant d’una obra de teatre a l’ús, amb plantejament, nus, desenllaç, tensió sexual i personatges versemblants. Però amb una particularitat: els dos protagonistes són professors universitaris (ell, científic, ella, escriptora) i les seves converses i discussions toquen interessants temes sobre la natura humana amb perspectives tot sovint oposades.

Amb una posada en escena molt senzilla, però eficaç, i unes interpretacions molt correctes, el primer projecte com a director de Lluís Soler sorprèn per la seva capacitat de tractar temes que no acostumem a veure representats sobre els escenaris de teatre. Un curiós experiment que no demana cap mena de coneixement previ o esforç extraordinari a l’espectador i que, en canvi, dóna peu a interessants converses postfunció.

 

Pensaments secrets – Autor: David Lodge. Traductor: Llorenç Rafecas. Director: Lluís Soler. Repartiment: Àlex Casanovas i Mercè Pons. Sala: Sala Muntaner. Data: 16/10/14. Fotografia: (c) David Ruano.

Comparteix aquesta entrada a:

1 Comment

  1. Pingback: L'efecte - Somnis de teatre

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.