Sobre el fenomen de les feines de merda

Ahir s’estrenava al Teatre Tantaranta Sobre el fenomen de les feines de merda, l’aportació de la companyia La Calòrica al Cicló. Jo que (imperdonablement) encara no havia vist res seu, m’he promés no tornar a cometre aquest error.
 
Sobre el fenomen de les feines de merda agafa el títol d’un article que l’antropòleg i activista estatunidenc David Graeber va publicar l’any 2013 on estudiava les causes i conseqüències de la multiplicació de tot un seguit de feines prescindibles de nova creació. Aquesta inspiració, sumada a les experiències laborals dels membres de la companyia va donar lloc a un espectacle que sorprèn per la seva senzillesa.
 
Amb un estil realment fresc i natural que busca semblar espontani, un text àgil i un ritme excel·lent, els membres de La Calòrica enllacen tot un seguit d’històries còmiques i malauradament reals sobre feines de dubtosa qualitat. Amb gran lucidesa i molt sentit de l’humor, es parla de l’avorriment laboral, de la dignitat del treballador, dels paranys a la feina, de la necessitat de sentir-se útil, dels diners, de la sensació de sentir-se atrapat dins un sistema que no funciona…
 
Sobre l’escenari, cinc magnífics actors que interpreten diversos papers al llarg de l’obra sempre amb aquest estil naturalista i gens afectat que sorpren i enganxa des del primer moment. És aquesta sensació de realitat i quotidianitat que transmet tot el muntatge el que més em va agradar, el que et fa empatitzar amb els personatges i et fa petar de riure.
 
Sobre el fenomen de les feines de merda és teatre d’ara mateix que, amb un llenguatge proper i la voluntat d’arribar a tothom, parla d’una realitat que molts de nosaltres coneixem de primera mà. Una mostra innegable que no cal posar-se seriós per fer teatre compromès. De vegades, és millor riure’s de tot plegat.
 
No us la perdeu.

Sobre el fenomen de les feines de merda – Autor: Joan Yago. Director: Israel Solà. Repartiment: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius i Júlia Truyol. Sala: Teatre Tantaranta. Data: 03/04/2015.

Comparteix aquesta entrada a:

3 Comments

  1. Pingback: L'editto bulgaro - Somnis de teatre

  2. Pingback: Bluf - Somnis de teatre

  3. Pingback: De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda - Somnis de teatre

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.